Sándor, Ede

A Müpa fotó- és videopályázatának nyertesei

2015.04.14. 14:55

Programkereső

Rekordmennyiségű pályázat érkezett a tizedik évadát ünneplő Müpa "10" pályázatára. A csaknem 700 egyedi fotóból, több mint 30 sorozatból, 21 videóból és 700 körüli Instagram-képből választotta ki a zsűri a díjazottakat.

Az egyedi fotó kategória nyertese Szűcs Mátyás Szolargraf című képével, a második díjat Tasi Gábor nyerte a Müpa X. alkotással, harmadik pedig Varró Imre Mosakszik a Müpa című fotója lett. Fotósorozat kategóriában második helyezett lett Pósalaki Anett De/Form című képe, a harmadik díjat pedig megosztva Steinmetz Dóra és Szekeres Anna nyerte a 10, 15, 20 és a Részletek /1-10/ című munkáikkal. A videoklip kategóriában Felházi Máté munkája találtatott a legjobbnak, második díjat a zsűri nem adott ki, a harmadik díjat megosztva kapta Dugonics András és Prokop Bence.

Művészetek Palotája
Művészetek Palotája

Instagram kategóriában a zsűri nem adott ki díjat. A közönségdíjat egyedi fotó kategóriában szintén Szűcs Mátyás Szolargraf című képe nyerte el. A fotósorozatok között Körtési András Körforgás című munkáját díjazták a szavazók. A közönség szerint a legjobb Instagram-fotó Takács Gyula Éles című képe, a legjobb videoklipnek pedig a szavazók Felházi Máté alkotását tartották. A díjak mellett három szakkollégium a Müpa partnerei közül közös döntés alapján kiválasztott egy alkotót a mezőnyből - Steinmetz Dórát -, akit három szakkollégiumi rendezvény hivatalos fotózására kértek fel.