Márk

Zenei élmény a legkisebbeknek

2015.04.21. 09:45

Programkereső

A Miskolci Szimfonikus Zenekar a 2014/2015-ös évadban indította útjára Ciróka koncertsorozatát a 0-3 éves korosztály számára azzal a céllal, hogy a zenében rejlő hihetetlen élményt és lehetőségeket minden korosztállyal megismertesse.

A sorozat nem titkolt célja, hogy bemutassa, az egészen kicsi gyermekek is nyitottak már a komolyzenére, csupán megfelelő szakmai koncepció és keretek szükségesek ahhoz, hogy számukra is élményt jelentsen a zene világa. A koncert április 26-án, vasárnap délelőtt 11 és délután 16 órakor kerül megrendezésre a Művészetek Háza galériáján, melyet a szervezők szőnyegekkel borítanak és a korosztálynak megfelelő eszközök, játékok és szolgáltatások is a babák és szülők rendelkezésére állnak. Az alig egy órás koncerten minden tekintetben a kisgyermekesek igényeihez és szükségleteihez próbálnak alkalmazkodni.

Ciroka koncertek - Miskolci Szimfonikus Zenekar
Ciroka koncertek - Miskolci Szimfonikus Zenekar

A műsor szakmai programjának kialakításán zenepedagógusok, zenészek és gyakorló szülők dolgoztak, akik figyelembe vették a babák speciális igényeit. Itt nem a megszokott értelemben vett zenei nevelés a cél, hanem felkelteni a babák figyelmét, és olyan zenei ingerekkel körülvenni őket, amelyeket otthoni környezetükben talán nem kapnak meg. A műsor elválaszthatatlan részét képezi a játék, a mozgásfejlesztés, éneklés, mondókázás és természetesen a magas színvonalú zenei előadás, melyre a Miskolci Szimfonikus Zenekar hivatásos művészei jelentik a garanciát. A vasárnap délelőtti és délutáni Ciróka babakoncerteken a legkisebbeket Bukáné Kaskötő Marietta zenepedagógus és a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei várják zenei kalandozásokra.