Eszter, Eliza

Zenével a betegség is elviselhetőbb

2016.03.03. 13:20

Programkereső

Az Óbudai Danubia Zenekar jótékonysági koncertet ad a Semmelweis Egyetem, I. sz. Bókay Gyermekklinikán. Március 9-én délelőtt 11 órakor Haydn: A patikus című koncertet hallgathatják meg a kórházban bent fekvő és a járóbeteg ellátásban részesülő gyermekek.

A program összeállításánál vezérelvünk a változatosság, és a zenei igényesség. Készülünk operaelőadással, interaktív zeneszerző portréval és hangszerbemutatóval is az iskolák számára. Fontosnak tartjuk, hogy évről-évre meg tudjuk rendezni az ifjúsági sorozatunkat, hiszen nem csak a jelen, de a jövő közönségéért is felelősséggel tartozunk. Előadóművészként fontosnak tartjuk, hogy erőnkhöz és tehetségünkhöz mérten támogassuk a nehézségekkel küzdő embertársainkat. Az egészséges gyermekek mellett a beteg gyermekekhez is elvisszük a koncertélményt.

- mondta Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője

Az 1. Sz. Bókay Gyermekklinika évente mintegy 55 000 járó beteg és 8500 fekvőbeteg gyermeket lát el, teszi ezt lassan 180 éve.

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja
Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja
Fotó: Óbudai Danubia Zenekar

Nem csak a testi egészségéről fontos gondoskodni a gyermekeknek. Gyógyulásukhoz elengedhetetlen, hogy a lelkük számára is megtegyünk mindent a rendelkezésre álló eszközökkel. A gyerekklinika törekszik arra, hogy hagyományokat ápolva és egyúttal a jövőbe hidat építve mind gyermekbarátibb gyógyházzá váljon. Ebben próbál segíteni az Óbudai Danubia Zenekar előadása a gyógyuló gyermekek számára.

"Puhábbá varázsoljuk a kórházi környezetet"

Hazay Tímea 2014 januárjában önkéntes alapon indította el a Ringató módszer koraszülött intenzív osztályokon megvalósuló formáját. A pedagógus szakmai vezetésével a PIC Ringató mára nyolc kórházban segíti az inkubátorban fekvő kisgyermekek felépülését. Hazay Tímeával beszélgettünk.