Bernát, Felícia

Bárdos Szimpózium Debrecenben

2016.03.09. 10:51

Programkereső

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar 2016-ban is megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. Az intézmény Bárdos Lajos Leánykara működésének 40. évfordulója alkalmából idén a rendezvény középpontjában e jubileum és a kórusmuzsika áll.

Hangversenyekkel, előadásokkal, bemutató kóruspróbákkal segítenék az iskolai kórusok, valamint a felnőtt énekkarok munkáját, repertoárbővítését, a kórusvezetők továbbképzését.

8881A4CC-7097-4E4A-8DDD-4F8E35F90017

A Bárdos Szimpózium időpontja és helyszíne: 2016. március 11-13., a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar épülete.

A Szimpóziumra várják az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, a zeneművészeti képzés tanárait és a kórusvezetés szakembereit, valamint a pályánkra készülő fiatalokat.

A rendezvényen a Bárdos Lajos Leánykar (karvezető: Ordasi Péter) mellett fellép a Kölcsey Kórus (Tamási László), a Bartók Béla Nőikar (Ordasi Péter), az Ady Endre Gimnázium Leánykara (Kerekes Rita), a Canticum Novum Kamarakórus (Török Ágnes), a Lautitia Ifjúsági Vegyeskar (Nemes József) és a Debreceni Baptista Gyülekezet Énekegyüttese (Pető István). Bemutató kórusfoglalkozást tart a Szivárvány Gyermekkar, Debrecen (Deli Gabriella), a Tömörkény Leánykar, Szeged (Dohány Gabriella) és a Laudate Kórus, Pécs (Havasi Gábor). Vezényelnek még a rendező tanszék egykori és jelenlegi hallgatói.

A magyarországi kórusélet megújításának érdekében előadásokat, pódiumbeszélgetéseket tartanak Berkesi Sándor, Ittzés Mihály, Mohay Miklós, Rozgonyi Éva, Tóth Péter és Szabó Dénes, valamint a fellépő karnagyok közreműködésével.