Eszter, Eliza

Otthon vagy Kodályban?

2016.10.26. 13:39 Módosítva: 2016-10-26 13:39:32

Programkereső

Többfordulós országos műveltségi vetélkedőn tesztelhetik tudásukat a megyei jogú városok általános és középiskoláinak, valamint alapfokú művészetoktatási intézményeinek diákjai.

2017-ben ünnepeljük Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóját és emlékezünk halálának 50. évfordulójára, ebből az alkalomból Érd városa és az ottani Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőt szervez. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a versenyt egymillió forinttal támogatja. Az intézményi, majd a városi elődöntők után a területi döntőket Érden májusban, az országos döntőt a Müpában rendezik júniusban.

Kodály Zoltán
Kodály Zoltán

A szeptemberben meghirdetett játékra 20 megyei jogú város 68 iskolája jelentkezett, így összesen 762 diákot mozgat meg a négyfordulós megmérettetés. A versenyen a megyei jogú városok általános és középiskoláinak, valamint alapfokú művészetoktatási intézményeinek 5-8. osztályos tanulói vehetnek részt hat fős csapatokkal.

Kodály Zoltánné Péczely Sarolta elmondta, hogy Kodály Zoltán életében a tanítás és a tanulás központi szerepet töltött be, magát és másokat is tanított, ebben egészen kivételes eredményeket ért el.