eiffel műhelyház

2022 június 13., 14:40
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Felavatták az Eiffel Műhelyház új próbatermeit

Csaknem 1400 négyzetméteren terül el az az öt új próbaterem és hat kisebb személyi gyakorló, melyeket az Eiffel Műhelyházban június 10-én adtak át a Magyar Állami Operaház vezetőségének és dolgozóinak jelenlétében.
2022 június 3., 10:55
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Ismét táborba várja a felső tagozatos gyerekeket a Magyar Állami Operaház

Az intézmény második alkalommal rendezi meg a maga hol komoly, hol vidám vakációs táborát az Eiffel Műhelyházban, 2022. július 4. és 8. között. A Hangfolyam–Tanfolyam öt napon át vezeti be a gyerekeket az opera, a balett és a klasszikus zene varázslatos világába.
2022 május 9., 16:25
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Három Figaro-opera egy este – Újra műsoron a Figaro3

Három zeneszerző, Rossini, Mozart és Milhaud dolgozta fel Beaumarchais Figaro-trilógiájának egyes részeit. Az operákból Dömötör András és Litkai Gergely készített egy családterápiára épülő, vígoperai feldolgozást, mely a tavalyi bemutató után ismét látható az Eiffel Műhelyházban.
2022 április 28., 10:15
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Szöktetés a szerájból 3D-ben – élőben is látható Vecsei H. Miklós rendezése

Tavaly csak online közvetítésben láthatta a közönség Mozart daljátékát, most az Eiffel Műhelyházban ismét színre kerül a Kiégett Izzók 3D-s animációjával kísért előadást.
2022 április 18., 10:30
Tánc ajánló Szerző: Magyar Állami Operaház

Paquita-szvit – magyarországi bemutatóra készül a Magyar Nemzeti Balett

Három darabot foglal egybe a Magyar Nemzeti Balett legújabb, Korlátok nélkül című estje, amely 2022. április 22-én debütál az Opera Eiffel Műhelyházában. William Forsythe A tökéletesség szédítő ereje és Harald Lander Etűdök című alkotása mellett először szerepel a Paquita-szvit az együttes repertoárján.
2022 február 18., 13:30
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Ötven év után újra bemutatja a Pelléas és Mélisande-ot az Opera

Debussy korszakalkotó műve a dán Kirsten Dehlholm rendezésében, az általa vezetett Hotel Pro Forma performanszszínház koncepciójában látható február 25-től.
2022 február 11., 10:20
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Karantén-darab a 20. századból – Farsangi lakodalom az Eiffel Műhelyházban

Több mint hatvan év után, február 19-től látható újra Poldini Ede darabja, melyet az 1923-as ősbemutatón az első magyar vígoperaként ünnepeltek. A történet középpontjában álló bezártság az elmúlt évekből sokak számára ismerős lehet.
2022 február 2., 12:00
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Itáliába kalauzol minket új premierjén az Opera

Két késő romantikus egyfelvonásost mutat be a Magyar Állami Operaház, Dohnányi Ernő és Hubay Jenő művei február 5-től láthatók az Eiffel Műhelyházban, Varga Bence rendezésében.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Klasszikus

Kihirdették a Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Verseny győzteseit

Hat fiatal vonós hangszeres művész jutott a június 17-26. között Debrecenben megrendezett Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Verseny döntőjébe, akik gálakoncerten mutatkozhattak be a közönség előtt.
Könyv

„Minden regényemmel egy tartozást rovok le” – Beszélgetés Vámos Miklóssal

Nekünk, íróknak nincs más teendőnk, mint hogy igazat mondjunk – állítja Vámos Miklós, akivel Ötvenhét lépés című kisregénye kapcsán női sorsokról és a férfiak helytelen viselkedéséről beszélgettünk. Az író lapunknak azt is elárulta, mi a leghőbb vágya, és mit kellene kihúznia Thomas Mann-nak A varázshegyből.
Vizuál

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.
Színház

A Jókai utcai házomlás miatt elmarad a 6SZÍN előadása

A nézők és színészek biztonsága érdekében a színház lemondta a június 27-i Előttem az élet című előadását.

Nyomtatott magazinjaink