Erzsébetváros

2024 április 30., 11:05
Könyv hír Szerző: Fidelio

Pályakezdő költőknek hirdetett könyvpályázatot Erzsébetváros

A VII. kerület által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel. A tizenhat nyertes szerző rangos szakmai zsűri mentorálásával jelentetheti meg könyvét. 
2023 október 24., 15:55
Plusz ajánló Szerző: (x)

Mesterségek a velünk élő Erzsébetvárosban

Novemberben rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött filmvetítést tartanak a VII. kerületben a Budapest 150 emlékév keretében.
2023 április 21., 13:35
Könyv hír Szerző: Fidelio

Már lehet pályázni az Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíjra

Immár negyedik éve hirdeti meg Erzsébetváros önkormányzata a kortárs költők és írók számára szóló Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíjat, melyre május 2-ig lehet benyújtani a pályázatokat.
2022 november 18., 12:35
Plusz hír Szerző: Fidelio

Parkot neveztek el Janikovszky Éváról Erzsébetvárosban

A Dob utca 37. szám alatt található telek viseli mostantól a Kossuth-díjas író nevét, ahol korábban már felállítottak egy őt ábrázoló szobrot. A képviselőtestületi ülésen vita alakult ki a kérdésről.
2022 május 4., 10:05
Jazz/World ajánló Szerző: Fidelio

Csütörtök? Akkor örömzene a Dob utcában!

Május 5. és szeptember 8. közt csütörtökönként 16 és 17 óra között a zsidó világzene hazai sztárjai lépnek fel a Dob utcai Carl Lutz-emlékműnél. Az ingyenes utcai örömzene a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Spinoza Színház ajándéka; jubileuma részeként az Erzsébetvárosi Önkormányzattal és a Mazsihisszel indítja a koncerteket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Először szólaltak meg a Nemzetiben felmondó színészek

A színháztól távozó Barta Ágnes és Mészáros Martin a Telexnek nyilatkozott arról, hogyan élték meg a társulat tagjaként töltött éveket, és miért döntöttek úgy, hogy szabadúszóként folytatják a pályájukat.
Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.

Nyomtatott magazinjaink