Esterházy Art Dating

2024 május 24., 13:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A Molnár Judit Lilla–Török Krisztián alkotta páros nyerte az idei Esterházy Art Dating pályázatot

Idén tavasszal tíz kurátor és húsz képzőművész ismerkedett egymással az Esterházy Art Dating során. A párosok végül bemutatták terveiket a kuratórium előtt, akik a Molnár Judit Lilla–Török Krisztián alkotta páros kiállításkoncepcióját találták a legkiemelkedőbbnek.
2024 április 18., 12:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Hamarosan megnyílik az Esterházy Art Dating díjazottjainak kiállítása

Kádár Emese képzőművész és Sárai Vanda kurátor sikeres együttműködésének lenyomata a hamarosan nyíló NOT_FOUND című kiállítás, melynek középpontjában az a gondolat áll: miként befolyásolja a digitalizáció az elmúlásról alkotott képzeteinket.
2024 március 6., 11:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Művészeti rapid randin találhattak egymásra a kurátorok és az alkotók

Második alkalommal rendezték meg az Esterházy Art Dating elnevezésű eseményét, amely során képzőművészek és kurátorok találhattak egymásra és kezdhettek el kialakítani egy közös koncepciót. A nyertes páros májusban mutathatja be kiállítását a The Space Galériában. 
2023 június 21., 11:10
Vizuál interjú Szerző: Várhegyi András

Egy sikeres kiállítás mögött mindig meghúzódik egy jó történet – Bérczi Linda és Czigány Balázs az Esterházy Art Datingről

Esterházy Art Dating célja alkalmat teremteni kurátorok és művészek egymásra találására. Az időközben sikeresen lezajlott programról a kezdeményezés megálmodójával és az Esterházy Magyarország Alapítvány képviselőjével beszélgettünk.
2023 május 23., 10:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A kortárs gyász tematikáját feldolgozó művész-kurátor páros nyerte el az Esterhazy Art Dating díját 

A művészi rapid randi keretében zajló beszélgetések eredményeképpen jött létre az a tíz művész-kurátor páros, akik két hónapot dolgoztak közösen egy kiállítás tervének kialakításán. A bemutatott koncepciókról kuratórium döntött.
2023 március 3., 11:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Ez a húsz alkotó kapott lehetőséget a bemutatkozásra a kurátor-művész „rapid randin”

Az Együtt a Művészetért Egyesület és az Esterházy Magyarország Alapítvány által idén januárban meghirdetett Esterházy Art Dating pályázatra összesen 192 pályázat érkezett.
2023 január 20., 07:40
Vizuál hír Szerző: Fidelio

1 millió forintot és kiállítási lehetőséget nyerhetnek művészek

Az Esterházy Magyarország Alapítvánnyal közösen hirdet pályázatot az Együtt a Művészetért Egyesület kortárs művészek számára. Az Esterházy Art Datingre február 17-ig várják a művészek jelentkezését.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Lábnyomok előttem és mögöttem – beszélgetés Bérczes Lászlóval

Tavaly jelent meg Kötőszavak címmel Bérczes László könyve, amiben a szerző ezúttal magáról ír. A kötet apropójából ültünk le beszélgetni a Jászai-díjas rendezővel.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink