Esterházy Magyarország Alapítvány

2024 május 24., 13:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A Molnár Judit Lilla–Török Krisztián alkotta páros nyerte az idei Esterházy Art Dating pályázatot

Idén tavasszal tíz kurátor és húsz képzőművész ismerkedett egymással az Esterházy Art Dating során. A párosok végül bemutatták terveiket a kuratórium előtt, akik a Molnár Judit Lilla–Török Krisztián alkotta páros kiállításkoncepcióját találták a legkiemelkedőbbnek.
2024 április 18., 12:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Hamarosan megnyílik az Esterházy Art Dating díjazottjainak kiállítása

Kádár Emese képzőművész és Sárai Vanda kurátor sikeres együttműködésének lenyomata a hamarosan nyíló NOT_FOUND című kiállítás, melynek középpontjában az a gondolat áll: miként befolyásolja a digitalizáció az elmúlásról alkotott képzeteinket.
2024 április 11., 10:05
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

A világhírű Chamber Orchestra of Europe koncertjével indul április 29-én a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitókoncertje, amit a világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.
2024 március 6., 11:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Művészeti rapid randin találhattak egymásra a kurátorok és az alkotók

Második alkalommal rendezték meg az Esterházy Art Dating elnevezésű eseményét, amely során képzőművészek és kurátorok találhattak egymásra és kezdhettek el kialakítani egy közös koncepciót. A nyertes páros májusban mutathatja be kiállítását a The Space Galériában. 
2023 december 15., 17:15
Klasszikus interjú Szerző: (kk)

A kulcsszó a változatosság – beszélgetés Andreas Richterrel, az Esterházy-koncertek intendánsával

Immár tíz éve, hogy az Esterházy Alapítványok koncertsorozatait Andreas Richter vette kézbe. A zenei menedzserrel a sorozatok programjáról, a fontosabb együttműködéseikről és a jövőbeli terveikről is beszélgettünk.
2023 október 19., 14:45
Vizuál magazin Szerző: Gyürke Kata

Az idő mint láthatatlan híd – művészi reflexiók Esterházy-kincsekre

Mi lehet izgalmasabb, mint elmerülni a múltban, és közben megmártózni a jelenben? Igazi időutazásra invitál a Mediating Time and Charm című kiállítás a Q Contemporaryban.
2023 szeptember 27., 10:00
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A fraknói vár kincsei ihlettek meg hat kortárs képzőművészt

Mediating Time and Charm címmel nyílt meg a Q Contemporary legújabb kiállítása, amelyen hat kortárs képzőművész reflektál a burgenlandi fraknói vár Esterházy-kincstárának évszázados műtárgyaira az Esterházy Magyarország Alapítvány felkérésére.
2023 szeptember 21., 11:20
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A fraknói vár Esterházy-kincstárának tárgyai ihlettek meg hat kortárs képzőművészt

Elbűvöl, meghökkent, felvillanyoz és elgondolkodtat a Mediating Time and Charm című kiállítás, amely kortársunkká teszi a késő középkor és kora újkor mestereit és ideáit.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Lábnyomok előttem és mögöttem – beszélgetés Bérczes Lászlóval

Tavaly jelent meg Kötőszavak címmel Bérczes László könyve, amiben a szerző ezúttal magáról ír. A kötet apropójából ültünk le beszélgetni a Jászai-díjas rendezővel.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink