európai filmdíj

2023 december 11., 09:35
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Sandra Hüller, Mads Mikkelsen és Tarr Béla is Európai Filmdíjat kapott

A 36. Európai Filmdíjak abszolút győztese Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című drámája lett, amellyel többek közt a legjobb film és a legjobb rendező díját is elnyerte. Az eseményen tiszteletbeli életműdíjat adományoztak Tarr Béla Kossuth-díjas rendezőnek. 
2023 október 19., 13:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Európai Filmdíjra jelölték a Műanyag égboltot

Az év legjobb animációs film díjára jelölte az Európai Filmakadémia Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című filmjét. Ez az első egész estés magyar alkotás, amely a rangos elismerésért versenghet. Buda Flóra Anna 27 című alkotását a legjobb rövidfilm díjára jelölték.
2023 október 11., 11:35
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Tiszteletbeli Európai Filmdíjat kap Tarr Béla

A Sátántangó rendezője a hatodik művész, akit elismernek a díjjal. Tarr Béla december 9-én személyesen veheti át a kitüntetést Berlinben.
2023 szeptember 21., 10:25
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Vanessa Redgrave kapja az Európai Filmakadémia életműdíját

A 86 éves angol színésznő karrierje során kétszer is elhódította Cannes-ban a legjobb színésznőnek járó elismerést, hat Oscar-jelöléséből pedig egyet díjra is váltott.
2022 december 12., 16:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A szomorúság háromszöge tarolt az Európai Filmdíj gálán

Ruben Östlund szatírája a legjobb filmért, a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért díját is megkapta a Reykjavíkban tartott gálán, Zlatko Buricot pedig a legjobb férfi főszereplőnek választották. A legjobb vígjáték A jó főnök lett.
2022 november 10., 14:45
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A szomorúság háromszöge, a Közel és a Szent pók tarolhat az idei Európai Filmdíjakon

Három alkotás is négy jelöléssel vág neki az Európai Filmdíjaknak, de szintén jó esélyekkel indul a Fűző és az Alcarrás című film. Az elismeréseket december 10-én adják át.
2021 december 13., 12:50
Vizuál európai filmdíj Szerző: Fidelio/MTI

Bosnyák háborús dráma, a Quo vadis, Aida? lett a legjobb európai film

Jasmila Zbanic rendező a fiaikat, fivéreiket, férjüket elveszítő srebrencicai nőknek ajánlotta filmjét az Európai Filmdíjak szombat esti átadóján Berlinben. Az online formában megtartott díjátadón Mészáros Márta életműdíjat, Ágh Márton pedig a legjobb európai látványtervezőnek járó díjat vehette át. 
2021 november 16., 13:30
Vizuál díj Szerző: Fidelio

Európai Filmdíjat nyert Ágh Márton látványtervező

Az Európai Filmakadémia a több mint két évtizede színházban és filmekben egyaránt dolgozó Ágh Mártonnak ítélte a legjobb látványtervező díját, a Természetes fény című, a második világháborúban, a Szovjetunió megszállt vidékein játszódó film látványtervezéséért.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Április 18-án búcsúztatják Eötvös Pétert

A megemlékezésre a Budapest Music Centerben kerül sor, délután négy órai kezdéssel. Az eseményen Kurtág György, Káel Csaba és Kovács Géza mond búcsúbeszédet.
Klasszikus

„A zenét nem interpretálni, hanem megtestesíteni kell” – interjú Barbara Hannigannel

A kanadai születésű szoprán határokat feszegető produkcióval érkezik a Müpába, április 10-én este, a Bartók Tavasz fellépőjeként. A közelgő előadás mellett a magyar kortárs zenéhez fűződő kapcsolatáról is beszélgettünk vele.
Színház

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Klasszikus

Szimfonikus zsenik koncertje a BFZ-vel és a sztárkarmester Paavo Järvivel

Paavo Järvi édesapja elismert észt karmester volt, egykori szovjet nyaralójukban a kis Paavo időnként összefutott Sosztakoviccsal, Rosztropoviccsal, Arvo Pärttel, Hacsaturjánnal, vagy Emil Gilelsszel.
Színház

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.

Nyomtatott magazinjaink