évadkezdés

2023 szeptember 1., 16:30
Színház hír Szerző: Fidelio

Megyünk tovább! – évadnyitót tartott a 6SZÍN

Karinthy Márton születésnapja előtt tisztelegve a 6SZÍN ismét szeptember elsején nyitotta meg a 2023/2024-es évadot, amelynek idei mottója: Megyünk tovább!
2023 augusztus 30., 16:25
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Idén is Vígnappal köszönti az új évadot a Vígszínház

Szeptember 10-én ismét feltárulnak a nézők előtt a Vígszínház ritkán látott helyszínei a Vígnapon, amelyen dedikálással és kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel várják az érdeklődőket.
2023 augusztus 29., 09:15
Színház hír Szerző: Fidelio/MTI

Újjászületett, korszerű épületben kezdheti az évadot a debreceni teátrum

Tizenkét bemutatóval készül az új évadban az újjászületett Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen. A teátrum szeptember közepén nagyszabású gálával indítja a szezont.
2022 szeptember 27., 15:35
Színház hír Szerző: Fidelio

Ahol a múlt és jelen randevúzik – kortárs táncelőadással kezdi évadát a Bethlen Téri Színház

Mádi László koreográfiájával, az Audibles című táncdrámával indítja az őszi szezont a Bethlen Téri Színház, amely a régi előadások mellett formabontó új produkciókkal is kedveskedik a közönségnek.
2022 szeptember 15., 15:25
Színház hír Szerző: (vass)

„Nem tudom, hogy mekkora a baj” – a nehézségek ellenére is teljes évadra készül a Vígszínház

Rendhagyó társulati ülésen ismertette a 2022/23-as évad terveit Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója, hangsúlyozva, hogy bár kompromisszumokra lesz szükség, úgy készülnek, hogy minden bemutatót megtartanak.
2022 szeptember 14., 13:25
Színház hír Szerző: Fidelio

Új igazgatóval kezdi következő évadát a Turay Ida Színház

Kilenc bemutatóval várja a 2022/23-as szezont a Turay Ida Színház, melynek új általános igazgatója mostantól Sebeők Réka, aki 15 évig dolgozott a színházban az ügyvezető igazgató mellett.
2022 szeptember 9., 11:25
Színház hír Szerző: Fidelio

Fotókiállítással ünnepli 40 éves jubileumát a Hevesi Sándor Színház

A színház történetét bemutató tárlatot szeptember 30-án, a Tanú című előadás bemutatója előtt nyitják meg. A kiállítás kapcsolódik a teátrum azon törekvéséhez, hogy visszacsalogassa a közönséget a nézőtérre.
2022 szeptember 9., 09:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Olvasópróbával és minifesztivállal kezdte új évadát a Pinceszínház

A szeptember 2. és 4. között megrendezett Bakáts Feszt után megkezdődtek a Pinceszínház két bemutatójának olvasópróbái, valamint egy munkarendi ülés keretében hivatalosan is elindította a 2022/23-as évadát a társulat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Egy vezető távozása és figyelmeztetés lett a következménye a Katonában egy színházjegy-akciónak

Két munkatársat figyelmeztetésben részesítettek, egy vezető beosztású dolgozó pedig elhagyja a színházat, miután kiderült, hogy DK-tagok kaphattak kedvezményes jegyeket.
Vizuál

Ridley Scott filmjében Napóleon csak egy díszlet a saját életében

Hiába lett rendkívül látványos Ridley Scott Napóleonja, az európai történelem egyik legnagyobb hatású alakjáról végső soron csak egy sekélyes, koncepciótlan filmet sikerült rendeznie, amely ráadásul hemzseg a tárgyi tévedésektől.
Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Tarr Béla, Gőz László és Sapszon Ferenc

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. 
Jazz/World

Kenny Garrett, a jazz-szaxofonosok élő ikonja tudja, mit kell hallgatni

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatában a hazai, valamint a nemzetközi jazz és világzenei színtér egy-egy kiemelkedő alakja osztja meg olvasóinkkal, milyen zenéket hallgat szívesen. A sorozat legújabb részében a világhírű altszaxofonos, Kenny Garrett kedvenceibe hallgathatunk bele.
Könyv

Soha nem látott fényképek Habsburg Ottóról egy újonnan megjelent kötetben

A különleges fotókönyvvel Habsburg Ottó születésének 111. évfordulóját ünnepli az egykori trónörökös, parlamenti képviselő szellemi és tárgyi hagyatékát gondozó Habsburg Ottó Alapítvány.

Nyomtatott magazinjaink