évadterv

2023 szeptember 29., 14:25
Plusz hír Szerző: Fidelio

Riccardo Muti, Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Diana Damrau – 2024-ben is sztárok érkeznek a Müpába

Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is.
2023 augusztus 14., 10:10
Színház ajánló Szerző: (x)

Hamlet-átdolgozással indul az évad a Karinthy Színházban

A Karinthy Színház hat új bemutatóval készül a 2023-24-es évadra, amely már szeptember 1-jén 19:00-kor kezdetét veszi a Hamlet című tragédia átdolgozásával. A Karinthy célja egy igazán friss, egyedi, érvényes színházi nyelv bemutatása.
2023 augusztus 8., 16:05
Színház hír Szerző: Fidelio/MTI

Két filmadaptáció és két kortárs magyar dráma az Orlai Produkció őszi-téli bemutatói között

A 2023/2024-es évad első felében a két skandináv sikerfilm színpadi adaptációja, valamint Kerékgyártó István és Tasnádi István darabjainak ősbemutatója mellett egy Katona József Színházzal közös koprodukció is várja a közönséget.
2023 július 5., 16:45
Színház hír Szerző: Fidelio/MTI

Erősödik a tánc és a zene pozíciója a debreceni Csokonai Színházban

Háromtagozatos teátrummá fejlesztik a Csokonai Színházat, amelynek hivatalos neve mostantól Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen – jelentette be Mátyássy Szabolcs, az intézmény új igazgatója a következő évad bemutatóit ismertető sajtótájékoztatón.
2023 június 19., 13:20
Színház hír Szerző: Fidelio

A kerek jubileumhoz méltó sikerekkel zárult a Katona 40. évada

Június 16-án megtartották az intézmény évadzáró társulati ülését, ahol az idei eredmények számba vétele és a belső díjak átadása mellett a jövőbeli tervekről és a következő évad bemutatóiról is szó esett.
2023 június 19., 12:00
Színház hír Szerző: Fidelio

Hat bemutató, egy új gyerekdarab és egy fontos együttműködés köré szerveződik a Bartók Színház új évada

A dunaújvárosi teátrum kihirdette a jövő évad bemutatóit: Dobó Kata, Kerekes Éva, Staub Viktória, Csiby Gergely, Marton Róbert is játszik a Bartók Színházban.
2023 június 14., 10:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Állandó társulattal és új művészeti vezetővel folytatja a Karinthy Színház

Több változást is bejelentett évadzáró társulati ülésén a budai teátrum, amit a jövőben még könnyebben megtalálhatnak a nézők, hiszen az eddig Csóka utca néven ismert villamosmegálló hivatalosan is megkapta a Karinthy Színház nevet.
2023 június 13., 11:50
Színház hír Szerző: Fidelio

Az összetartozás jegyében hirdette meg új évadát a Vörösmarty Színház

Vígjáték, egy útkeresés és egy barátság története, valamint egy musical ősbemutatója is szerepel a soron következő székesfehérvári évad kínálatában. Szikora János, Bagó Bertelan és Czukor Balázs is két-két előadást fog rendezni a Vörösmarty Színházban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink