felhívás

2022 október 25., 11:40
Színház hír Szerző: Fidelio

Igaz történeteket keres a Radnóti Színház

A teátrum az Igaz történetek podcasttal együttműködve olyan embereket keres, akik szívesen megosztanák másokkal életük egy-egy fontosabb eseményét.
2022 október 20., 18:05
Plusz felhívás Szerző: Fidelio

Nagy kanállal fogyasztod a kultúrát? – Csatlakozz a Fidelio csapatához!

A Fidelio Magazint és a fidelio.hu-t kiadó Programmagazin Kiadó Kft. a hazai és nemzetközi színházi életben jártas munkatársat keres szerkesztő-újságíró pozícióba.
2022 október 11., 14:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Ismét független színházi projekteket támogat a főváros: hetedik alkalommal hirdetik meg a STAFÉTA pályázatot

A projekt célja a Budapesten bemutatni tervezett független színházi, tánc, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések támogatása oly módon, hogy az önálló munkásságuk elején járó alkotók és formációk számára biztosít anyagi forrást és megmutatkozási lehetőséget.
2022 augusztus 24., 16:05
Vizuál hír Szerző: (va)

Támogatókat keresnek Fahidi Éva és Fliegauf Bence projektjéhez

2022-ben, Az Élet Menete Alapítvány megbízásból, Fliegauf Bence egy oktatási anyag elkészítésére készül a deportálásról, amelyben Fahidi Éva holokauszttúlélő közreműködik. A projekt befejezéséhez az alapítványnak támogatókra van szüksége.
2022 augusztus 11., 14:50
Színház felhívás Szerző: Fidelio

Alternatív színházi képzés vihet közelebb önmagunkhoz

A TIM Stúdió tréningjeinek résztvevői olyan szituációkat játszanak el, amelyek által újragondolhatják határaikat és színházi gyakorlatot szerezhetnek. A 2022/23-as évad jelentkezési időszaka már elindult.
2022 május 6., 13:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Mennyit ér neked a kultúra? – Izgalmas művészetpártoló akció a Városmajorban

Különleges kezdeményezést hirdet a Városmajori Szabadtéri Színpad: május 9-én, hétfőn egy nap erejéig mindenki azon az áron vehet jegyet a programokra, amit megengedhet magának.
2022 március 27., 13:35
Plusz felhívás Szerző: Fidelio

Nagy kanállal fogyasztod a kultúrát? – Csatlakozz a 20 éves Fidelio csapatához

A 20. születésnapját ünneplő Fidelio a hazai és nemzetközi kulturális életben jártas munkatársat keres szerkesztő-újságíró pozícióba.
2022 február 11., 11:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Jegykoordinációs és értékesítési munkatársat keres a Városmajori Szabadtéri Színpad

Szereted a színházat, de a téli időszakban nincs időd mindent megnézni, ami érdekel? Szeretnél olyan vidéki és határon túli előadásokat látni, amikért több száz kilométert kellene utaznod? Csatlakozz a Városmajori Szabadtéri Színpad csapatához a közönségszervezési és jegyértékesítési feladatok ellátására. Pályakezdők jelentkezését is várják.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Keller András, Hager Ritta és Gálffi László is

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. Mások mellett elismerésben részesült Dobai Péter költő, író, dramaturg és a Bartók Rádió is.
Színház

Gellért-hegyi rémálmok – kritika Az Imádkozó című előadásról

Radioaktív jövőben hasadnak a sorsok Pintér Béla huszonkilencedik, legújabb előadásában. Maguk a szereplők húzzák a talpalávalót a nihil komédiájához. Megnyugtató, hogy ez csak egy rémálom, és még felébredünk.  
Vizuál

Öt híres művész, akiket megihletett a karácsony

Ki gondolná, hogy Andy Warhol imádta a karácsonyt, olyannyira, hogy egyenesen a Karácsony Királyának nevezték, Salvador Dalí pedig egy időben karácsonyi lapok tervezésére adta a fejét? Szubjektív válogatásunkban öt képzőművész karácsonyhoz kapcsolódó művét ajánljuk, az ünnepre hangolódva. 
Vizuál

Csaknem száz év után tért haza Rippl-Rónai remekműve

160 millió forintos kikiáltási árról indul a Virág Judit Galéria december 19-i aukcióján A geszti kastély kertje című alkotás, amely Rippl-Rónai egyik legmerészebb festménye. Az árverésen Vaszary János ritkán látható művét is bemutatják. December 17-én pedig kortárs festményekre licitálhatunk.
Vizuál

KÉP-regény: A modernista zseni

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal véletlenszerűen kiválasztott képe adott okot rá, hogy felidézze Brazíliavárosban tett látogatását és megossza velünk Oscar Niemeyer iránti rajongásának okát.

Nyomtatott magazinjaink