felhívás

2024 április 10., 16:05
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Május 5-ig várják a jelentkezéseket a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre

A Fesztivál Akadémia Budapest nyári programsorozatának keretében, július 4-14. között ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt, amelyre az egész világról várják a résztvevőket.
2024 március 20., 14:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Új előadás létrehozására írt ki pályázatot az Összpróba Alapítvány

Az ötletpályázatot célja saját, új előadás bemutatása és továbbjátszása. Jelentkezési határidő: március 31., a bemutató tervezett időpontja 2024 októbere.
2024 január 22., 14:05
Színház hír Szerző: Fidelio

Az előadó-művészeti ágazat zöld átalakítására írtak ki pályázatot

A RE-IMAGINE Green nemzetközi program átfogó ismeretekkel és készségekkel ruházza fel a résztvevőket a klímatudatosság terén, és abban is segítséget nyújt, hogyan tervezhetnek és valósíthatnak meg ökológiailag is fenntartható előadó-művészeti projekteket.
2024 január 17., 17:10
Plusz hír Szerző: Fidelio

Írd be magad a közlekedés történelmébe: tervezd meg egy Ikarus-autóbusz külső dekorációját!

A Volánbusz kreatívpályázatán egy Ikarus EAG 397.05-típusú autóbusz ötletes, múltidéző hangulatú, de mégis modern dekorálására várják az ötleteket. A határidő: február 15.
2024 január 17., 16:35
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Öltözz festménynek! – családi jelmezversenyt hirdet a Szépművészeti

Február 11-én vasárnap 10 és 13 óra között színes forgataggal várják azokat a családokat, akik szívesen részt vesznek a télűző maszkabálon. A programot 5–12 éves gyermekeknek javasolják.
2024 január 17., 10:20
Színház hír Szerző: Fidelio

35 év alatti művészeknek hirdet mentorprogramot a Katona

A Katona József Színház a legkisebb játszóhelyén, a Sufniban tervezi megvalósítani azt a két pályázatot, amelyeket a legalkalmasabbnak ítél a színház vezetése. A pályázatokat március 3-ig lehet benyújtani.
2023 december 28., 11:50
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

A jövő ifjúsági koncertjeinek sztárjait keresi a Filharmónia

A cél, hogy olyan művészek és előadások kerüljenek a Filharmónia Magyarország látóterébe, amelyek kreatív ötletekkel rendelkeznek és segíthetnek közelebb vinni a klasszikus zenét a fiatalokhoz.
2023 december 20., 10:30
Színház hír Szerző: Fidelio

Meghirdették a jelentkezést a 2024-es THEALTER fesztiválra

Az 1991-ben alapított nemzetközi színházi fesztivált a tervek szerint 2024. július 26. és augusztus 3. között rendezik meg Szegeden.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Jazz/World

„Nekem a zene gyógyszer minden bajra” – interjú Király Lindával

Anyák napján ad koncertet Király Linda a Várkert Bazárban, az est vendége pedig nem más, mint testvére, Király Viktor lesz, így a közönség lélekemelő duettekre is készülhet.
Könyv

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
Vizuál

A holokauszt a túlélők szemével – új kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában

Harminc művész szemén keresztül mutatja be a nyolcvan évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét az Így történt - A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás.
Klasszikus

Igényes zene, stílustól függetlenül – új koncertsorozatot indít az MVM

A klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét a középpontba állító új eseménysorozat indul az MVM támogatásával. Az MVM Classic&Club koncertjei a két műfaj kiemelkedő hazai tehetségeinek egyedi produkcióit vonultatják fel.

Nyomtatott magazinjaink