fényképészet

2024 március 28., 16:40
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Szurdokban

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal azt eleveníti fel, amikor tíz évvel ezelőtt meglehetősen felkészületlenül vágott neki a Szamaria-szurdoknak.
2024 február 9., 15:15
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Cirkuszi anzix

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal legutolsó cirkuszban szerzett emlékét eleveníti fel.
2023 december 8., 15:25
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Sztalker Óbudán

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal azt eleveníti fel, amikor 1992-ben úgy döntött, besurran az Óbudai hajógyár területére, és megörökíti a csendben rothadozó épületeket. 
2023 november 28., 13:55
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Fotókiállítás nyílt az MMA-ösztöndíjasok alkotásaiból

Február 25-ig a Pesti Vigadóban látható a Generációk című kiállítás, amely hűen tükrözi a fiatal fotóművész-nemzedékek vizuális érzékenységét. 
2023 november 22., 13:20
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Budapest különböző arcai elevenednek meg a XV. kerületben

A különleges buszmegálló-kiállításon a Szebeni Műhely Fotográfiai Alkotócsoport tagjainak fényképeit láthatja a közönség Budapest 150. születésnapja alkalmából. 
2023 október 20., 16:05
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Dzsungeltemplom

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy különleges épületről mesél, amelyre a dél-amerikai dzsungelben bukkant.
2023 október 13., 15:05
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Őszi sanzon

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy balatoni fotó kapcsán azt a kérdést tette fel, vajon a klímaváltozás miatt eltűnő évszakok ma hogyan ihletnék meg a költőket. 
2023 október 11., 15:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A fotó és a film határán – Ruth Orkin fényképeiből nyílt kiállítás a Mai Manó Házban

Annak ellenére, hogy nem élhetett álmai hivatásának, Ruth Orkin a fényképezés során mindig igyekezett a film keretein belül dolgozni, kialakítva egy egészen sajátos vizuális nyelvet. Cikkünkben galéria található!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Április 18-án búcsúztatják Eötvös Pétert

A megemlékezésre a Budapest Music Centerben kerül sor, délután négy órai kezdéssel. Az eseményen Kurtág György, Káel Csaba és Kovács Géza mond búcsúbeszédet.
Klasszikus

„A zenét nem interpretálni, hanem megtestesíteni kell” – interjú Barbara Hannigannel

A kanadai születésű szoprán határokat feszegető produkcióval érkezik a Müpába, április 10-én este, a Bartók Tavasz fellépőjeként. A közelgő előadás mellett a magyar kortárs zenéhez fűződő kapcsolatáról is beszélgettünk vele.
Színház

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Klasszikus

Szimfonikus zsenik koncertje a BFZ-vel és a sztárkarmester Paavo Järvivel

Paavo Järvi édesapja elismert észt karmester volt, egykori szovjet nyaralójukban a kis Paavo időnként összefutott Sosztakoviccsal, Rosztropoviccsal, Arvo Pärttel, Hacsaturjánnal, vagy Emil Gilelsszel.
Színház

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.

Nyomtatott magazinjaink