festészet

2024 február 21., 14:35
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Csontváry ritkán látható, 1901-ben festett szicíliai tájképét is élőben csodálhatjuk a Virág Judit Galériában

A Holdtölte Taorminában című festmény felbukkanása azért számít művészeti szenzációnak, mert a magántulajdonban lévő festményt régóta nem láthatta a szélesebb közönség. „Kevés mű maradt fenn Csontváry után, magángyűjteményben pedig nagyjából húsz darab lehet. Ezek egyike a Holdtölte Taorminában” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.
2023 november 7., 14:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Élje át ön is a valaha volt legnagyobb Vermeer-kiállítást!

Novemberben érkezik a hazai művészmozikba az Exhibiton on Screen című dokumentumfilm-sorozat új epizódja, amelyen keresztül a történelem legátfogóbb Johannes Vermeer-kiállítását ismerhetjük meg testközelből. 
2023 október 25., 13:40
Vizuál interjú Szerző: Varga Bence

Civilizált körülmények közt, kőkorszaki testekben – interjú Orr Máté festőművésszel

„Az elmúlást és a veszélyeket elfogadással, nyugalommal figyelni – szerintem ez egy erény” – fogalmazott lapunknak Orr Máté festőművész, akivel egyebek közt a mai ember és a spiritualitás viszonyáról, különleges vizuális világáról és a siker fogalmáról is beszélgettünk.
2023 szeptember 28., 13:50
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Kortárs festőművésznők kiállításával nyitja az őszt a Bényi Galéria

Szeptember 27-én nyitott meg az Anyaggá vált idő című tárlat, amelyen Éberling Anikó és Szász Zsuzsa alkotásait láthatja a közönség. A tárlat október 20-ig tart nyitva, és ingyenesen látogatható.
2023 augusztus 17., 14:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Bak Imre festménye is látható a Tate Modern új kiállításán

Bak Imre Nap-Ember-Arc II. című festménye már évekkel ezelőtt a londoni Tate Modern gyűjteményének részévé vált, a mű most látható először nyilvánosan az intézmény falain belül, méghozzá a Media Networks: Beyond Pop című kiállítás válogatásában.
2023 augusztus 10., 10:10
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Dréher János munkáiból nyílt kiállítás a Fugában

Augusztus 3-án nyílt meg a XV. kerületben élő alkotó Kor-rekonstrukció elnevezésű tárlata, amelyen régebbi és legújabb anyagképeit ismerhetjük meg. 
2023 július 10., 11:35
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A kertek szépsége az amerikai impresszionisták szemével

A Pannonia Entertainment júliusban az Exhibition on Screen sorozatának egy újabb gyöngyszemét, a Művészetek kertje – Amerikai Impresszionisták című epizódot mutatja be.
2023 május 9., 17:05
Vizuál magazin Szerző: Barcza Réka

„Én csak félig álmodva élem a világot” – a Magyar Nemzeti Galéria Gulácsy-kiállításán jártunk

Mintegy kétszáz művet mutat be a Magyar Nemzeti Galéria áprilisban nyílt új kiállítása: Gulácsy soha nem látott alkotásai mellett olyan klasszikusnak számító festmények is helyet kaptak, mint a szürrealizmus előfutárának tekinthető Az ópiumszívó álma.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Az idei Berlinalén az is kiderült, hogy Martin Scorsese egy két lábon járó filmenciklopédia

A 74. Berlinale a megkezdett mederben folyt tovább: az elmúlt öt napban is maradt a határok és az aktuális társadalmi kérdések feszegetése.
Színház

Kétszemélyes tantermi előadás készült a Sorstalanságból a Katonában

A Gloviczki Bernát és Jakab Balázs előadásában látható színpadi adaptációt Bagossy Júlia rendezte. A bemutatót február 23-án tartják a Sufniban.
Klasszikus

Bach, Chopin és Schumann műveit szólaltatja meg Grigorij Szokolov a Müpában

Az orosz zongoraművész szólóestjén Johann Sebastian Bach négy duettje és c-moll partitája, Chopin mazurkái és Schumann Waldszenen (Erdei jelenetek) című műve hangzik el az MVM Koncertek – A Zongora sorozatban március 13-án a Müpában.
Vizuál

„Nem elég gondolni, tenni is kell” – fontos társadalmi ügyekről rendez kiállítást a Radnóti Színház

A társulat célja ráirányítani a figyelmet közös ügyeinkre, közelebb hozva, felnagyítva, kihangosítva azokat. Az előző évadban elindult kampány fotósorozatait Csoszó Gabriella készítette, a figyelemfelkeltő akció idén az újonnan szerződött színészek ügyeivel folytatódott.
Vizuál

Süveges Rita festőművész lett az Esterházy Art Award közönségdíjasa

A 2023-as Esterházy Art Award-díjhoz kapcsolódó kiállítás március 3-ig tekinthető meg a Ludwig Múzeumban, majd április közepén a kismartoni Esterházy-kastélyban is kiállítják a díjazott alkotók munkáit.

Nyomtatott magazinjaink