Fidelio Tours

Kulturális programkavalkád várja a Balaton-part közönségét a hosszú hétvégén

2020.08.20. 12:00
Ajánlom
Járai Márk akusztik, Budapest Bár koncert Péterfy Borival, operett Oszvald Marikával, Örkény-est Mácsai Pállal, múltidéző rock Török Ádámmal és a Minivel. A soron következő hosszú hétvégén sem lesz hiány kulturális programokban a Balaton-parton.

A Kultkikötő öt színpadán ki-ki találhat kedvére való produkciót: Balatonbogláron, Balatonszárszón és Balatonfenyvesen Oszvald Marika operett műsora, Balatonföldváron Mácsai Pál Örkény-estje, Badacsonyban pedig Török Ádám és a Mini múltidéző koncertje várja közönséget. De ez még nem minden! Most először ad Péterfy Borival közös koncertet a Budapest Bár, és szinte minden helyszínen lesznek gyerekprogramok is! 

 

Budapest Bár koncert Péterfy Borival

DÁTUM: 2020.08.19. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONSZÁRSZÓ - CSUKÁS SZÍNHÁZ

2020. augusztus 19-én először láthatja a közönség egy színpadon az ország legnépszerűbb rock&roll díváját és az ország legnépszerűbb zenekarát: a Budapest Bár Péterfy Borival ad majd közös koncertet Balatonszárszón. A Csukás Színházban szervezett eseményen az új, Ha megtehetnéd címmel megjelent lemez dalaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat a kitűnő Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Péterfy Bori, Behumi Dóri, Frenk és Kollár-Klemencz László közreműködésével.

bpb-1140x563-115223.jpg

Budapest Bár (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

Operett műsor – Oszvald Marikával

DÁTUM: 2020.08.20. 18:00,
HELYSZÍN: BALATONFENYVES, BALATONSZÁRSZÓ, BALATONBOGLÁR

operett-musor-oszvald-marikaval-474-279-157591-115223.png

Oszvald Marika és az operett (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén több helyszínen, így Balatonfenyvesen, Balatonszárszón (08.20.) és Balatonbogláron (08.21.) is megelevenedik a hagyományos operett világa. A Pesti Vigadót idéző fényűző díszletek között színpadra lép Bálint Csaba tenor, Birinyi Mónika szubrett, valamint Oszvald Marika szubrett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operett énekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja is. A szebbnél szebb szabadtéri helyszíneken minden feltétel adott lesz egy önfeledt estéhez és ahhoz, hogy kicsit megfeledkezzünk a mindennapok nehézségeiről.

 

SAIID

DÁTUM: 2020.08.20. 21:00,
HELYSZÍN: BADACSONY - FRISSTERASZ

A badacsonyi lankák sem maradnak ritmusok nélkül augusztus 20-án: a frissTeraszon ezúttal az ország egyik legismertebb slammere, SAID lép fel. Süveg Márk, alias SAID a kilencvenes évek második fele óta a magyar hiphopszíntéren működik és annak egyik meghatározó figurája. Pályafutását DJ-ként kezdte, a hazai hiphopban a legjobbak és legnépszerűbbek közé tartozó Akkezdet Phiai MC-jeként és producereként lett ismert rapper, 2006, a magyar slam poetry megszületése óta pedig emblematikus slammer.

05_02_Saiid_evend_header-1140x563-115223.jpg

SAIID (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

Azt meséld el, Pista! – Mácsai Pál előadóestje

DÁTUM: 2020.08.21. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR - BAJOR GIZI KÖZÖSSÉGI HÁZ

A magyar színházi élet egyik legmeghatározóbb alakja, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, érdemes művész egy este erejéig Örkény István bőrébe bújik, (vagy, ahogy az a színlapon is olvasható, „ezen az estén az író a színész testét ölti magára.”) hogy aztán a magyar groteszk próza megteremtőjének szavaival meséljen az életéről, vagy arról, ami hirtelen az eszébe jut. Az Örkény István saját szavaival elmesélt előadást Bereményi Géza és Mácsai Pál állította össze. A premier pedig már lassan 25 éve, 1996-ban volt. A legendás darab ezen a hétvégén a Balaton-parton is látható lesz.

08_21_Azt_meseld_el_Facebook_cover-1140x563-115223.jpg

Azt meséld el, Pista! - Mácsai Pál (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

Török Ádám és a MINI

DÁTUM: 2020.08.22. 21:00,
HELYSZÍN: BADACSONY - FRISSTERASZ

Török Ádám és a Mini szempontjából Badacsony kiemelt jelentőséggel bír. Nem véletlen, hogy a tavalyi év után idén is visszatérnek a frissTeraszra, hogy egy újabb emlékezetes estével emlékezzenek azokra az időkre, amikor az együttes itt, a badacsonyi Tátika presszóban ismerkedett a közönséggel. Akkoriban Budapest belvárosból itt gyülekeztek a hippik egy kis vályogházban, és együtt laktak a zenészekkel egy csodálatos időszakban Woodstockkal egy időben...
A társbérletre nem is, de egy szuper estére mindenképpen érdemes leszerződni a rock-blues hazai műfajának nagy öregjeivel, Török Ádámmal és a Mini együttessel.

08_22_Torok_Adam_FB_evend_header-1-1140x563-115223.jpg

Török Ádám és a MINI (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

Járai Márk Akusztik

DÁTUM: 2020.08.22. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

A nagysikerű badacsonyi koncert után Járai Mark ezen a hétvégén a balatonboglári Kultkikötőben ad akusztikus koncertet. Márkot a Halott Pénz énekeseként ismerte meg az ország, de mostanra a karcos hangú énekes szólóban is az egyik legkedveltebb egyszálgitáros előadóvá nőtte ki magát. Szokásához híven egy különlegesen intim és kedves szettel érkezik - ezúttal a balatonboglári Kultkikötőbe.

08_22_Jarai_Facebook_cover-1140x563-115223.jpg

Járai Márk Akusztik (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

Mesés Kikötő

A Kultkikötő a legkisebbeket is szeretettel várja az alábbi helyszíneken:
Balatonföldvár>> | Balatonszárszó>> | Balatonboglár>> | Balatonfenyves>>

Támogatott tartalom

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

HVG: Kiszivárgott az SZFE huszonhat új oktatójának neve

Eljuttatták a hvg.hu-hoz az összes olyan főállású oktató nevét, akik újonnan kerültek a Színház- és Filmművészeti Egyetem állományába.
Zenés színház

„Nessun dorma” – Minek köszönheti rendkívüli népszerűségét Puccini operaáriája?

„Vincerò! Vincerò-ò-ò!!!” – És a fejünkben máris megszólal Pavarotti hangja, amint elnyújtva a magas H hangot, üdvrivalgásra készteti a stadionok közönségét. Kerülőúton vált Puccini áriája mindenki kedvencévé, és egy futball-világbajnoksággal indult az egész.
Vizuál

Tiziano-kiállítással ünnepli fennállásának 130. évfordulóját a bécsi Szépművészeti

Az évforduló alkalmából ingyenjeggyel és Tiziano-kiállítással kedveskedik látogatóinak a Kunsthistorisches Museum.
Színház

„Minden szerettem volna lenni” – Sinkovits Imre élete képekben

A Tizedes, Dobó István és Tót, a tűzoltóparancsnok a tévénézők számára, Mózes, Macbeth és a Tudós a színház szerelmeseinek. Nem volt olyan szerep és karakter, amelyben Sinkovits Imre ne remekelt volna. A húsz éve elhunyt színészlegendára fotókkal emlékezünk.
Klasszikus

Budapest, Amszterdam és Berlin együtt ünnepli Fischer Iván 70. születésnapját

Január 20-án ünnepli hetvenedik születésnapját Fischer Iván. A jeles alkalomból az általa is alapított Budapesti Fesztiválzenekar az amszterdami Concertgebouworkest és a Konzerthausorchester Berlin együttesekkel közös, az interneten közvetített koncertösszeállítással készül.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Fidelio Tours hír

Digitális Élményközpont épül Veszprémben

A tervezett kiállítótér – a nemzetközi sztárkiállítások bemutatása mellett – az ismert hazai vonatkozású festőket népszerűsíti majd, valamint gyermekeknek szóló programokkal is várja a látogatókat. Művészet, oktatás és ismeretterjesztés egyben. Élmények mentén, digitálisan.
Fidelio Tours magazin

Vert arany, ütött réz – avagy a lényeg a kicsiség

Kolodko Mihály szobrai szerves részei Budapestnek, és éppen úgy jók, ahogy vannak.
Fidelio Tours videó

Partitúra a zselici csillagos égbolt alatt

A Partitúra utolsó kulturális kalandtúrájához érkezett a műsor harmadik szériájában. December 19-én, szombaton 14.30-tól a Duna tévén Kaposvár és a Zselic kulturális, illetve természeti értékeit mutatja be a két műsorvezető, Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós. Gyűrűfőre is ellátogattak, Magyarország egyik első ökológiai falujába, amely a Dél-Zselic gyönyörű lankái között, természetvédelmi területen fekszik.
Fidelio Tours videó

Partitúra Jókai Mór konyhájában

„Öt házból állott valamikor Balatonfüred. A tihanyi barátok vendéglője, a szentgyörgyi Horváth-ház, a pápai Eszterházyak hajléka, a fürdőház és a kápolna. (…) Ma már Balatonfüred nem öt házból, hanem ötven kastélyból és villából áll, s közeli környezetében másik ötven egyszerűbb nyárilak fehérlik a verőfényben. Gőzösök szeldelik a nagy tó szürke vizét, s vitorlás hajók szárnyai libegnek szanaszét a látóhatár szélein” – ezt a nagy balatoni utazó, Eötvös Károly írta éppen 120 évvel ezelőtt. Balatonfüred akkor is központja volt a balatoni életnek. Pontosan így van most is, és ez ki is derül a Partitúra december 12-i, szombati adásából, amely 14.30-kor kezdődik a Duna tévén, s amelynek műsorvezetői: Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós.
Fidelio Tours werk

Partitúra a 70 éves Dunaújvárosban

Hetven éves Dunaújváros. Nem is maradhatott volna ki a Partitúra kalandozásaiból. Többször átnevezték a várost, az eredeti Dunapentele ma a város egyik részének a neve. 1991-ben a település megyei jogú város címet kapott. Intercisa Múzeumának egyik közleményében szerepel: „Dunaújváros a korra jellemző szigorú tervezettsége ellenére egyre inkább természetes, »nőtt« várossá fejlődött, a régió kulturális, kereskedelmi, közigazgatási központjává vált.” Egy művészetileg is izgalmas hely. Ezt járta körbe Miklósa Erika és Batta András, a Partitúra két műsorvezetője. A dunaújvárosi kulturális körkép december 5-én, szombaton 14.30-tól látható a Duna tévén.