Fidelio Tours

Öt helyszínen rendezik meg idén a Kultkikötőt

2020.06.12. 12:15
Ajánlom
A Balaton leghosszabb kulturális programsorozata július 3-án, a Vérző Magyarország című felolvasóest bemutatójával indul.

Az utolsó utáni pillanatig kérdéses volt, hogy elindulhat-e a Kiltkikötő idei, 15. jubileumi évada, ám most már biztosan megtartják a balatoni kulturális programsorozatot, köztük számos felnőtt- és gyerekprogramot.

„A stáb egy emberként sóhajtott fel, amikor hivatalossá vált, hogy a szabadtéri kulturális eseményekre vonatkozó szabályok értelmében, a programok nagy részét – ha szigorú óvintézkedések mellett is, de – megtarthatjuk.

Most minden erőnkkel a sokadszor újratervezett repertoárunk előkészítésén dolgozunk.

 - mondta el a Kultkikötő alapító igazgatója, Nagy Viktor. A nyári fesztivál ideje alatt öt Balaton-parti helyszínen (Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonboglár, Balatonfenyves, Badacsony), közel 50 színházi és zenés programot kínálnak a felnőtt közönségnek és közel 80-at a gyerekeknek.

Nagy Viktor

Nagy Viktor

„Nézőink biztonsága érdekében, és a vonatkozó szabályok értelmében az előadások jelentős részére csak korlátozott számban lehet majd jegyet kapni. Ezért ha valaki a lángos-sör kombináción túlmutató, kulturális kikapcsolódásra, minőségi színházi és zenei élményre vágyik, lehetőség szerint előre váltson jegyet” – tette hozzá Nagy Viktor.

A teljes 2020-as repertoár „B-terve” és a jegyek már elérhetőek a Kultkikötő honlapján.

Az évad hivatalosan július 3-án, a Vérző Magyarország című felolvasóest bemutatójával indul. Ezt követően a balatonföldvári színpadon (ami ezúttal a Bajor Gizi sétány mellett található parkban kap helyet) péntek esténként többek között látható és hallható lesz Járai Márk Cseh Tamás-estje, Grecsó Krisztián Megyek utánad című könyvének színpadi adaptációja, és Mácsai Pál Azt meséld el, Pista! című előadása is.

Balatonbogláron szombatonként a Vörös kápolnánál szervezik majd meg a zenés és színházi programokat: itt fellép majd a GRUND – vígszínházi fiúzenekar és Budapest Bár is, de ugyanitt látható lesz a Valódi hamisítvány című darab Hernádi Judit és Kern András főszereplésével.

60-20180130-valodihamis_a3_plakat_belvarosi-160554.jpg

60-20180130-valodihamis_a3_plakat_belvarosi-160554.jpg (Fotó/Forrás: Belvárosi Színház)

Badacsonyban idén is a zenei programok lesznek túlsúlyban: a frissTeraszra látogató közönség csütörtök és szombat esténként többek között Bérczesi Robi, Barabás Lőrinc, Török Ádám és a mini, valamint Said szabadtéri klubkoncertjeit élvezheti.

Szinte minden helyszínen szerveznek gyerekeknek szóló programokat is: a Mesés Kikötő néven futó sorozat legtöbb gyerekelőadása Balatonfenyvesen és az idén új Kultkikötő-helyszínként becsatlakozó balatonszárszói Csukás Színházban lesz. A legkisebbek ezeken a helyszíneken többek között a Ziránó Színház, a Rutkai Bori Banda, és Fabók Mancsi Bábszínházának gyerekelőadásain töltekezhetnek új élményekkel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

„Szíven üt, hogy EP már soha többé nem ülhet itt” – Interjú Lukács Miklós cimbalomművésszel

Esterházy Péter születésnapján, április 14-én az E(gy)P(ercesek) – Esterházy-fragmentumok című online produkcióval tiszteleg a Katona József Színház az író emléke előtt. EP írásai Máté Gábor hangján szólalnak meg, játszótársa Lukács Miklós cimbalomművész.
Könyv

Kortárs írók kedvenc EP-idézetei lepték el Óbudát

Köztéri plakátokkal, 40 hazai író, költő kedvenc EP-idézetével, korábban nem publikált fotókkal és felolvasással ünnepli a harmadik kerület Esterházy Péter születésnapját.
Könyv

Egyedülálló vers- és regényadatbázist hoztak létre az ELTE kutatói

A különleges gyűjtemény a szerzői jogi védelem alatt már nem álló, a Magyar Elektronikus Könyvtár állományában megtalálható magyar műveket listázza és elemzi nyelvi jellemzőik alapján.
Vizuál

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A film alkotói az író szülőfalujából indulva mutatják be Fekete István életének legfontosabb színhelyeit, történészek, kutatók és szakértők segítségével elevenítve fel egy kivételes írói pálya legfontosabb és legérdekesebb mozzanatait.
Vizuál

„Ahol csak tomboló ováció van, ott valami bűzlik” – Interjú a szobordöntésben érintett alkotóval, Szalay Péterrel

Egy műalkotás élete nem ér véget az alkotó műhelyében, a befogadók által válik egésszé, teljessé. A mű hatást vált ki, ami párbeszédet generál közönség és alkotás között, de meddig tart a szólásszabadság joga és mi védi a szabad művészi alkotás méltóságát?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Fidelio Tours ajánló

Madártávlatból mutatja be Magyarországot a National Geographic

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük gyönyörű és sokszínű országait mutatja meg a levegőből. A Magyarországról készült részt, amiben szerepel a Mátyás-templom, a Bokodi tó és a Balaton is, 30 országban vetítik április 11-én.
Fidelio Tours hír

Digitális Élményközpont épül Veszprémben

A tervezett kiállítótér – a nemzetközi sztárkiállítások bemutatása mellett – az ismert hazai vonatkozású festőket népszerűsíti majd, valamint gyermekeknek szóló programokkal is várja a látogatókat. Művészet, oktatás és ismeretterjesztés egyben. Élmények mentén, digitálisan.
Fidelio Tours magazin

Vert arany, ütött réz – avagy a lényeg a kicsiség

Kolodko Mihály szobrai szerves részei Budapestnek, és éppen úgy jók, ahogy vannak.
Fidelio Tours videó

Partitúra a zselici csillagos égbolt alatt

A Partitúra utolsó kulturális kalandtúrájához érkezett a műsor harmadik szériájában. December 19-én, szombaton 14.30-tól a Duna tévén Kaposvár és a Zselic kulturális, illetve természeti értékeit mutatja be a két műsorvezető, Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós. Gyűrűfőre is ellátogattak, Magyarország egyik első ökológiai falujába, amely a Dél-Zselic gyönyörű lankái között, természetvédelmi területen fekszik.
Fidelio Tours videó

Partitúra Jókai Mór konyhájában

„Öt házból állott valamikor Balatonfüred. A tihanyi barátok vendéglője, a szentgyörgyi Horváth-ház, a pápai Eszterházyak hajléka, a fürdőház és a kápolna. (…) Ma már Balatonfüred nem öt házból, hanem ötven kastélyból és villából áll, s közeli környezetében másik ötven egyszerűbb nyárilak fehérlik a verőfényben. Gőzösök szeldelik a nagy tó szürke vizét, s vitorlás hajók szárnyai libegnek szanaszét a látóhatár szélein” – ezt a nagy balatoni utazó, Eötvös Károly írta éppen 120 évvel ezelőtt. Balatonfüred akkor is központja volt a balatoni életnek. Pontosan így van most is, és ez ki is derül a Partitúra december 12-i, szombati adásából, amely 14.30-kor kezdődik a Duna tévén, s amelynek műsorvezetői: Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós.