Fidelio Tours

VAKÁCIÓ - Hova menjen nyáron a gyerek?

Nyári táborok
2020.06.12. 17:45
Ajánlom
A koronavírus-járvány miatt sok szülő kivette már az éves szabadsága jelentős részét, ezért különösen hasznos alternatívát nyújtanak a gyerekek lekötésére a napközis és ottalvós nyári táborok, amelyek június 16-tól kínálják programjaikat. Ezek közül válogattunk!

A Seuso kincsek története, kézművesség, barkácsolás, ősmaradványok megismerése, gombaismeret, játékok régen és ma, hangszerépítés, zenéslés. Számtalan napközis és ottalvós nyári tábor létezik, különböző tematikákat, érdeklődési köröket és korcsoportot megcélozva. A választás nem könnyű, ebben igyekszünk most segíteni az alábbi válogatással.

 

Vakáció-Sziget

Csodálatos környezet, mégis a város szívében, egész nyáron. A XIII. kerületi önkormányzat a Margitszigeten szervezi meg június 16. és augusztus 28. között minden hétköznap a Vakáció-Sziget napközis táborát. A táborba 6 és 12 év közötti gyermekeket várnak a három különböző tematikus táborrésszel. A Színház az egész világ! táborrészben hivatásos drámapedagógusok segítségével nyerhetnek bepillantást a gyerekek a kulisszák mögé. Az Örökmozgók! részben játszóházi hangulat, míg a Kreatív-sziget!-en kézműves foglalkozások, szabás-varrás, agyagozás és egyéb szakkörök lesznek. A táborokat a XIII. kerületi lakosok kedvezményesen vehetik igénybe.

További információ itt található.

forrasFlickr-173526.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Flickr)

 

Crescendo Tábor

Noha idén elmarad a Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál, a szervezők szeretnének a tehetséges fiatal zenészeknek valamilyen módon mégis lehetőséget teremteni a zenélésre, ezért várják a 16 év fölötti magyar jelentkezőket az egyhetes Crescendo Tábor július 26. és augusztus 2. között Tokajban.

A komolyzenei táborban a magyar komolyzenei élet neves zenészeitől, többek között Dallos Erika, Kállay Ágnes, Kemenes András, Meláth Andrea, Szabóki Tünde művészektől, tanulhatnak a résztvevők egy kellemes, családias környezetben. A hegedű-, cselló-, zongora- és énekórák, illetve az opera-, barokk- és kamarakurzusok mellett ezúttal sem marad el a közösségépítés és a lelki feltöltődést szolgáló programok.

Jelentkezési határidő: 2020. június 19. éjfél

További részletek ide kattintva.

 

Vas sárkányok, Seuso kincsek, lovagok és királylányok

Öt héten át, június 29. és július 31. között öt különböző témában várja a 7 és 12 év közötti gyerekeket a Magyar Nemzeti Múzeum. A gyerekek megismerkedhetnek az őskorral, a római korral a Kárpát-medencében, a honfoglalással, a középkorral, valamint a szultánok és császárok udvarával. Az egésznapos foglalkozásokat, felfedezőjátékokat, kreatív játékokat képzett múzeumpedagógusok tartják.

A részletekről itt olvashat.

forrasNemzetiMuzeum-173528.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum)

 

Természetbúvár-tábor a Természettudományi Múzeumban

Kalandozás az őslények, dinoszauruszok világában, bepillantás a kiállításainkba, gyűjteményekbe, kutatómunkába, mikroszkopizálás, ősmaradványok válogatása, ízeltlábúak vizsgálata, növényhatározás, gombaismeret, herbáriumkészítés, termések, ásványok megismerése. A nyári szünetben, június 16. és augusztus 28. között megnyitja kapuit a Természettudományi Múzeum a gyermekek számára. A napközis táborban múzeumpedagógusok és a gyűjteményekben dolgozó szakemberek, muzeológusok és preparátorok segítenek a természet titkainak felfedezésében.

További információ itt érhető el.

 

Heted7 Táborok a Szentendrei Skanzenben

Június 29. és augusztus 28. között várja a Szabadtéri Néprajzi Múzeum a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táboraiba, a nyár utolsó hetében pedig alkotó kedvű fiataloknak és felnőtteknek szervez fazekastábort a Skanzen. A gyerekek jellegzetes paraszti munkákat próbálhatnak ki, kézműves tevékenységekben, mozgásos és dramatikus játékokban vehetnek részt. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak, hogy a gyermekek kiéljék mozgásigényüket.

A nagy csűrök, pajták, házak esős és meleg időben is jó szórakozást kínálnak.

A nyár végi fazekastábor alatt megismerkedhetnek a vállalkozó kedvűek a formázástól a díszítésig a fazekasság technikájával. A tábor közelebb hozza az érdeklődőkhöz a magyar népi fazekasság világát, és megismertet a Kárpát-medence fazekas központjaiból kikerülő remekművek forma- és ismeretgazdagságával.

Részletek itt olvashatók.

image002-173444.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Szentendrei Skanzen)

 

Nyári tábor a Veszprém Petőfi Színházzal

A fiatalokat szólítja meg a színház: az első turnusban június 29. és július 3., a második turnusban augusztus 10. és 14. között várják a 10 és 14 év közötti fiatalokat. A tábor részvételi díja 19.000 forint/fő, ami tízórait, uzsonnát, meleg ebédet és ajándékokat is tartalmaz.

Jelentkezni a jelentkezes@petofiszinhaz.hu e-mail címen a turnus megjelölésével, valamint az elérhetőségek megadásával lehet.

 

Hello Wood design napközis tábor

Június 15-22. között a design területei iránt érdeklődő, barkácsolni és alkotni vágyó 7-14 éves gyerekek számára hirdet napközis tábort a Hello Wood Óbudán a Zichy-kastélyban. Design témájú készségfejlesztő programjaikon egészséges életmódot folytató tervezőművészek, designerek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a design területe iránt érdeklődő gyerekekkel.

A hangsúly a kétkezi tapasztalat megszerzésén van: a workshopok eredménye lehet design bútor, stop-motion animációs kisfilm, egy művészi fotó, grafikai alkotás, egy divatos ruha, kiegészítő, ékszer vagy akár egy látványos divatbemutató is.

Információ és jelentkezés a Hello Wood Junior oldalán.

hello_wood_foto_darab_zsuzsa-173926.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Hello Wood / Darab Zsuzsa)

 

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

Ferenczi György, Siklósi Örs, Gyémánt Bálint és Füstös Bálint is előadást tart a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban Tiszaligeten. Az 1 hét alatt közel 100 kurzuson vehetnek részt az ifjú és kevésbé fiatal zenészek július 20. és 26. között. Többek közt ének, gitár, dob, basszusgitár, billentyűs hangszerek, dalszerzés, egyéniségfejlesztés, hangszerelés, stúdiózás, szövegírás és zenekari képzés is szerepel a kínálatban.

A jövő zenészei különböző szakmai órákon is részt vehetnek, ilyen a hallásvédelem, a hangszerépítés, a hangtechnikai ismeretek, a szerzői jogok, a színpadi ismeretek, a technológiai előadások, a zenekari képzés és a zeneterápia.

Jelentkezési határidő: 2020. július 10.

További információ és jelentkezés ide kattintva.

Gitarmaniazenekariora-173405.jpg

Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor (Fotó/Forrás: Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor)

 

Múzeumi nyári tábor a mesék szárnyán

Idén három időpontban hirdeti meg nyári táborait a váci Tragor Ignác Múzeum 6-10 éves gyerekek számára. Június 22. és 26. között, valamint július 20. és 24. között „Kalandozások a mesék és mondák világában” címmel a drámapedagógiáé és az interaktivitásé lesz a főszerep. Szó lesz a gyógyfüvekről, a természetfeletti erőkben való hitről, a tárgykészítés, a népi hitvilág, az ember mindennapjairól régen és most (használati tárgyak megismerése), valamint az érzelmek kifejezéséről a képzőművészet bekapcsolásával.

A július 6. és 10. között zajló „Játékos időutazás” című foglalkozásokon ugyancsak a meséket, mondákat és mellette a különböző történeti korokat hívják segítségül az időutazáshoz: ősi hitvilág és hiedelmek kutatása a régészet által, vendégség Mátyás király udvarában, játékok régen és ma.

A tábor napközis jelleggel kerül megtartásra a Múzeum Pannónia Ház kiállítóhelyén, hétfőtől péntekig, 8 és 16 óra között. Költsége 23.000 Ft/hét, amely a foglalkozások költségét és a meleg ebédet tartalmazza. Egy turnusban 15 gyermeket tudnak fogadni.

A jelentkezés és befizetés határideje: 2020. június 14.

Információ, jelentkezés: info@muzeumvac.hu; 06-30-555-7306

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Koronavírusban halt meg Böröndi Tamás

A Vidám Színpad 65 éves igazgatójának nem volt alapbetegsége - tudta meg a Blikk.
Klasszikus

Karmester negyven év alatt – interjú Rajna Martinnal

Úgy véli, ilyen nincsen: karmester negyven alatt. Ő ennél még fiatalabb, viszont egyre gyakrabban halljuk a nevét. Rajna Martin a legfiatalabb dirigens volt, aki Junior Príma-díjat kapott, számos hazai zenekarral dolgozott már együtt. Azt mondja, ehhez a szakmához nem lehet eleget tudni, és éppen ez benne a jó.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Fidelio Tours videó

Partitúra és a Kossuth-kifli - Kulturális kalandtúra Cegléden

Ha Cegléd – elsők között Kossuth Lajos juthat eszünkbe. Az itteni Kossuth Múzeum az ország leggazdagabb Kossuth Lajos-ereklyegyűjteménye. De a város kapcsán már ugyancsak a „nevezetességek” között említhető az evangélikus templom új orgonája, vagy a legendássá vált Békebeli cukrászda, amelynek alapítója, tulajdonosa Lajos Mary mestercukrász – illetve macaron- és csokoládémester – igazán ismeri Kossuth kedvenc süteményeit, köztük a Kossuth-kiflit. A Partitúra november 21-én látható adása Cegléden kalandozik.
Fidelio Tours videó

Székely Mihály és Lehel kürtje – Partitúra a jászok nyomában

Kik azok a jászok? Akik eddig erre nem tudták a választ, biztosan megtudják a Partitúra szombati (Duna tévé, november 14. 14.30) műsorából, amely a Jászságban kalandozik Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós vezetésével. Elöljáróban csak annyit: a magyarországi jászoknak 800 éves történetük van.
Fidelio Tours interjú

Sas Dániel: „Szeretek elfeledett zongoraműveket feléleszteni”

Hogyan talál egymásra Claude Debussy Léptek a hóban című prelűdje és József Attila Téli éjszaka című verse? November 14-én a Duna tévén a Partitúra jászsági adásából kiderül. Sas Dániel zongoraművész, zongoratanár a Fidelio.hu-nak mesélt a klasszikus zene időtálló értékeiről, és arról, hogyan lehet felkelteni a gyerekek érdeklődését a több száz éves darabok iránt.
Fidelio Tours hír

Kulturális központ lesz a friss Nobel-díjas Louise Elisabeth Glück családjának erdélyi malmából

Az irodalmi Nobel-díjat elnyerő költő családjának egykori, érmihályfalvi malma a romániai kisváros egyik legjelentősebb ipari épülete.
Fidelio Tours videó

Megy a gőzös… – Partitúra a Matula kunyhóban

Beleshetünk a Tüskevár hangulatát idéző Matula kunyhóba a Diás szigeten a Partitúra november 7-i, szombati adásában, ugyanis a két műsorvezető, Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós felfedezi a Kis-Balatont, Fekete István regényhelyszíneit, a „téli berek” tájait.