Fidelio Tours

VAKÁCIÓ - Hova menjen nyáron a gyerek?

Nyári táborok
2020.06.12. 17:45
Ajánlom
A koronavírus-járvány miatt sok szülő kivette már az éves szabadsága jelentős részét, ezért különösen hasznos alternatívát nyújtanak a gyerekek lekötésére a napközis és ottalvós nyári táborok, amelyek június 16-tól kínálják programjaikat. Ezek közül válogattunk!

A Seuso kincsek története, kézművesség, barkácsolás, ősmaradványok megismerése, gombaismeret, játékok régen és ma, hangszerépítés, zenéslés. Számtalan napközis és ottalvós nyári tábor létezik, különböző tematikákat, érdeklődési köröket és korcsoportot megcélozva. A választás nem könnyű, ebben igyekszünk most segíteni az alábbi válogatással.

 

Vakáció-Sziget

Csodálatos környezet, mégis a város szívében, egész nyáron. A XIII. kerületi önkormányzat a Margitszigeten szervezi meg június 16. és augusztus 28. között minden hétköznap a Vakáció-Sziget napközis táborát. A táborba 6 és 12 év közötti gyermekeket várnak a három különböző tematikus táborrésszel. A Színház az egész világ! táborrészben hivatásos drámapedagógusok segítségével nyerhetnek bepillantást a gyerekek a kulisszák mögé. Az Örökmozgók! részben játszóházi hangulat, míg a Kreatív-sziget!-en kézműves foglalkozások, szabás-varrás, agyagozás és egyéb szakkörök lesznek. A táborokat a XIII. kerületi lakosok kedvezményesen vehetik igénybe.

További információ itt található.

forrasFlickr-173526.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Flickr)

 

Crescendo Tábor

Noha idén elmarad a Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál, a szervezők szeretnének a tehetséges fiatal zenészeknek valamilyen módon mégis lehetőséget teremteni a zenélésre, ezért várják a 16 év fölötti magyar jelentkezőket az egyhetes Crescendo Tábor július 26. és augusztus 2. között Tokajban.

A komolyzenei táborban a magyar komolyzenei élet neves zenészeitől, többek között Dallos Erika, Kállay Ágnes, Kemenes András, Meláth Andrea, Szabóki Tünde művészektől, tanulhatnak a résztvevők egy kellemes, családias környezetben. A hegedű-, cselló-, zongora- és énekórák, illetve az opera-, barokk- és kamarakurzusok mellett ezúttal sem marad el a közösségépítés és a lelki feltöltődést szolgáló programok.

Jelentkezési határidő: 2020. június 19. éjfél

További részletek ide kattintva.

 

Vas sárkányok, Seuso kincsek, lovagok és királylányok

Öt héten át, június 29. és július 31. között öt különböző témában várja a 7 és 12 év közötti gyerekeket a Magyar Nemzeti Múzeum. A gyerekek megismerkedhetnek az őskorral, a római korral a Kárpát-medencében, a honfoglalással, a középkorral, valamint a szultánok és császárok udvarával. Az egésznapos foglalkozásokat, felfedezőjátékokat, kreatív játékokat képzett múzeumpedagógusok tartják.

A részletekről itt olvashat.

forrasNemzetiMuzeum-173528.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum)

 

Természetbúvár-tábor a Természettudományi Múzeumban

Kalandozás az őslények, dinoszauruszok világában, bepillantás a kiállításainkba, gyűjteményekbe, kutatómunkába, mikroszkopizálás, ősmaradványok válogatása, ízeltlábúak vizsgálata, növényhatározás, gombaismeret, herbáriumkészítés, termések, ásványok megismerése. A nyári szünetben, június 16. és augusztus 28. között megnyitja kapuit a Természettudományi Múzeum a gyermekek számára. A napközis táborban múzeumpedagógusok és a gyűjteményekben dolgozó szakemberek, muzeológusok és preparátorok segítenek a természet titkainak felfedezésében.

További információ itt érhető el.

 

Heted7 Táborok a Szentendrei Skanzenben

Június 29. és augusztus 28. között várja a Szabadtéri Néprajzi Múzeum a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táboraiba, a nyár utolsó hetében pedig alkotó kedvű fiataloknak és felnőtteknek szervez fazekastábort a Skanzen. A gyerekek jellegzetes paraszti munkákat próbálhatnak ki, kézműves tevékenységekben, mozgásos és dramatikus játékokban vehetnek részt. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak, hogy a gyermekek kiéljék mozgásigényüket.

A nagy csűrök, pajták, házak esős és meleg időben is jó szórakozást kínálnak.

A nyár végi fazekastábor alatt megismerkedhetnek a vállalkozó kedvűek a formázástól a díszítésig a fazekasság technikájával. A tábor közelebb hozza az érdeklődőkhöz a magyar népi fazekasság világát, és megismertet a Kárpát-medence fazekas központjaiból kikerülő remekművek forma- és ismeretgazdagságával.

Részletek itt olvashatók.

image002-173444.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Szentendrei Skanzen)

 

Nyári tábor a Veszprém Petőfi Színházzal

A fiatalokat szólítja meg a színház: az első turnusban június 29. és július 3., a második turnusban augusztus 10. és 14. között várják a 10 és 14 év közötti fiatalokat. A tábor részvételi díja 19.000 forint/fő, ami tízórait, uzsonnát, meleg ebédet és ajándékokat is tartalmaz.

Jelentkezni a jelentkezes@petofiszinhaz.hu e-mail címen a turnus megjelölésével, valamint az elérhetőségek megadásával lehet.

 

Hello Wood design napközis tábor

Június 15-22. között a design területei iránt érdeklődő, barkácsolni és alkotni vágyó 7-14 éves gyerekek számára hirdet napközis tábort a Hello Wood Óbudán a Zichy-kastélyban. Design témájú készségfejlesztő programjaikon egészséges életmódot folytató tervezőművészek, designerek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a design területe iránt érdeklődő gyerekekkel.

A hangsúly a kétkezi tapasztalat megszerzésén van: a workshopok eredménye lehet design bútor, stop-motion animációs kisfilm, egy művészi fotó, grafikai alkotás, egy divatos ruha, kiegészítő, ékszer vagy akár egy látványos divatbemutató is.

Információ és jelentkezés a Hello Wood Junior oldalán.

hello_wood_foto_darab_zsuzsa-173926.jpg

nyári tábor (Fotó/Forrás: Hello Wood / Darab Zsuzsa)

 

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

Ferenczi György, Siklósi Örs, Gyémánt Bálint és Füstös Bálint is előadást tart a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban Tiszaligeten. Az 1 hét alatt közel 100 kurzuson vehetnek részt az ifjú és kevésbé fiatal zenészek július 20. és 26. között. Többek közt ének, gitár, dob, basszusgitár, billentyűs hangszerek, dalszerzés, egyéniségfejlesztés, hangszerelés, stúdiózás, szövegírás és zenekari képzés is szerepel a kínálatban.

A jövő zenészei különböző szakmai órákon is részt vehetnek, ilyen a hallásvédelem, a hangszerépítés, a hangtechnikai ismeretek, a szerzői jogok, a színpadi ismeretek, a technológiai előadások, a zenekari képzés és a zeneterápia.

Jelentkezési határidő: 2020. július 10.

További információ és jelentkezés ide kattintva.

Gitarmaniazenekariora-173405.jpg

Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor (Fotó/Forrás: Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor)

 

Múzeumi nyári tábor a mesék szárnyán

Idén három időpontban hirdeti meg nyári táborait a váci Tragor Ignác Múzeum 6-10 éves gyerekek számára. Június 22. és 26. között, valamint július 20. és 24. között „Kalandozások a mesék és mondák világában” címmel a drámapedagógiáé és az interaktivitásé lesz a főszerep. Szó lesz a gyógyfüvekről, a természetfeletti erőkben való hitről, a tárgykészítés, a népi hitvilág, az ember mindennapjairól régen és most (használati tárgyak megismerése), valamint az érzelmek kifejezéséről a képzőművészet bekapcsolásával.

A július 6. és 10. között zajló „Játékos időutazás” című foglalkozásokon ugyancsak a meséket, mondákat és mellette a különböző történeti korokat hívják segítségül az időutazáshoz: ősi hitvilág és hiedelmek kutatása a régészet által, vendégség Mátyás király udvarában, játékok régen és ma.

A tábor napközis jelleggel kerül megtartásra a Múzeum Pannónia Ház kiállítóhelyén, hétfőtől péntekig, 8 és 16 óra között. Költsége 23.000 Ft/hét, amely a foglalkozások költségét és a meleg ebédet tartalmazza. Egy turnusban 15 gyermeket tudnak fogadni.

A jelentkezés és befizetés határideje: 2020. június 14.

Információ, jelentkezés: info@muzeumvac.hu; 06-30-555-7306

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Napokon belül eldőlhet, hogy ki kapja a Nemzet Színésze címet

Törőcsik Mari halálával nem csupán egy kivételes művész távozott, a Nemzet Színészei is kevesebben lettek. Az új tag személyéről várhatóan május 11-én döntenek majd.
Színház

Kulka Jánossal látható online A nép ellensége

A Katona József Színház 2013-ban bemutatott Ibsen-darabját Zsámbéki Gábor rendezte, az előadás felvétele megtekinthető május 6. 19 órától május 8. 23 óráig az eszinhaz.hu-n.
Zenés színház

Sába a mikrofon előtt

Lemezfelvétel készült Goldmark Károly legismertebb operájából, a Sába királynőjéből, az Eiffel Műhelyház Fricsay stúdiójában. A munkáról és az új helyszínről Csurgó Tamás zenei rendezőt, Kondás Ferenc hangmérnököt, valamint Gál Erika operaénekest, Sába megformálóját kérdeztük.
Vizuál

A mentális egészség megőrzéséről szól az újranyíló Capa Központ csoportos kiállítása

Hat hónap után új kiállításokkal nyitja meg kiállítótereit a Capa Központ, ahol május 4-től látható Halász Dániel Budapest Ösztöndíjas sorozata, a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjasok fotográfiái és természetesen Robert Capa képei.
Plusz

Időutazás Rómában: újjáépítik a Colosseum arénáját

A Római Colosseum eredeti fapadlózatát még a 19. században szedték fel, amikor régészeti munkálatokat végeztek az arénában. A felújítás után a látogatók lehetőségük nyílik arra is, hogy beléphessenek a föld alatti tárnákba.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Fidelio Tours interjú

Összefogással mindenki csak nyerhet

Hogyan teremtünk, vagy fejlesztünk közösségeket? Mivel lehet együttműködésre ösztönözni az embereket? S vajon elég összetartó erő lehet-e a közös cél? Markovits Alízzal, a Veszprém-Balaton 2023 EKF vezérigazgatójával egy 2023-nál jóval hosszabb távra tervező projektről beszélgettünk, amely akkor lehet igazán sikeres, ha szervesen be tud épülni a régió életébe.
Fidelio Tours hír

Kiskapuk helyett egyértelmű szabályozást sürget a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke

Sok fesztiválszervező tanácstalan, mert nem tér ki rájuk a szabályozás – mondta el a Budapest Brand nZrt. online konferenciáján Márta István.
Fidelio Tours ajánló

Madártávlatból mutatja be Magyarországot a National Geographic

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük gyönyörű és sokszínű országait mutatja meg a levegőből. A Magyarországról készült részt, amiben szerepel a Mátyás-templom, a Bokodi tó és a Balaton is, 30 országban vetítik április 11-én.
Fidelio Tours hír

Digitális Élményközpont épül Veszprémben

A tervezett kiállítótér – a nemzetközi sztárkiállítások bemutatása mellett – az ismert hazai vonatkozású festőket népszerűsíti majd, valamint gyermekeknek szóló programokkal is várja a látogatókat. Művészet, oktatás és ismeretterjesztés egyben. Élmények mentén, digitálisan.
Fidelio Tours magazin

Vert arany, ütött réz – avagy a lényeg a kicsiség

Kolodko Mihály szobrai szerves részei Budapestnek, és éppen úgy jók, ahogy vannak.