Gerzson

Építészeti rövidfilmpályázatot hirdetett a KÉK

2011.11.10. 14:26

Programkereső

A budapesti építészeti filmnapok alkalmából kiírt pályázat a Short Shots Budapest versenyre vár kritikus, problémaorientált vidókat január 15-ig.

"A filmnapokat jövő tavasszal, március 1. és 4. között tartják. A pályázóktól olyan videókat, rövidfilmeket szeretne kapni a zsűri, amelyek Budapest tereinek és épített környezetének, a városi táj és struktúra egészének átalakulásait, a városhasználat új módjait, újfajta városi funkciók megjelenését mutatják be, emellett rávilágítanak ezek sajátosságaira, a változások mozgatórugóira és azok következményeire" - olvasható a KÉK honlapján közzétett felhívásban.

Pályázni lehet tíz percnél nem hosszabb videoanyaggal, amelyet tetszőlegesen lehet rögzíteni HD- vagy házi kamerával, fényképezőgéppel vagy akár mobiltelefonnal is. A benyújtott munkáknál műfaji megkötés nincs, lehet nevezni animációs- vagy dokumentumfilmmel, kísérleti vagy kisjátékfilmmel is. A versenyen való részvétel ingyenes, a szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott filmeket a filmnapok keretében fogják levetíteni.

KÉK - Short Shots Bp
KÉK - Short Shots Bp

A zsűri tagjai: Bakos Gábor képzőművész, Csákvári Géza filmkritikus, Jord den Hollander, a Rotterdami Építészeti Filmfesztivál igazgatója, Liszka Tamás, az Anilogue animációs filmfesztivál igazgatója, Orsós Jakab, a PEN American Center igazgatója, Pásztor Erika, az Építészfórum főszerkesztője és Polyák Levente, a Kortárs Építészeti Központ kurátora.

A pályázat beküldési határideje január 15-e éjfél, egyéb információk a beküldés módjával kapcsolatban a KÉK honlapján olvashatók.