Géza

Mundruczó Kornél bemutatja

2012.03.01. 18:00

Programkereső

Hétvégi program gyanánt a BAKOS. Rita Ackermann kiállításhoz kapcsolódóan az Imitátorok (Mister Lonely) című filmet ajánljuk, amit március 3-án 16 órakor vetítenek a Lumúban. A rendező Harmony Korine munkáit Mundruczó Kornél vezeti be.

Harmony Korine karrierje a kilencvenes évek közepén indult, a Kids és a Gummo elsöprő sikere után is együtt dolgozott még Larry Clarkkal, aki filmes indulását meghatározta. A munkáit jellemző sötét humor, abszurditás, improvizáció, a white trash téma bevezetése az amerikai filmtörténetbe számos rajongót szerzett neki, olyan elismert rendezőkig, mint Bernardo Bertolucci, Gus van Sant vagy Werner Herzog.  A mostani vetítés két, az utóbbi években készült munkájára fókuszál, melyeket kimondottan a kiállításhoz kapcsolódóan válogatott Oltai Kata kurátor, hiszen Korine mintegy tíz éve különféle projektekben - legyen az film, képzőművészet vagy zene - együtt dolgozik Rita Ackermannal is. 

 

A Trash Humpers című videóját 2010-ben a poitiers-i Confort Moderne-ben együtt állították ki Ackermann nagyméretű festményeivel, melyek egy része a Ludwig Múzeumban pillanatnyilag is látható.  A Mister Lonely az itthoni mozikban nem játszott játékfilmje és először lesz látható most szombaton.  Harmony Korine munkáit, képi világát, filmes karrierjét - különös tekintettel a Trash Humpers-re -, Mundruczó Kornél vezeti be, akire filmrendezőként is nagy hatással volt Korine munkássága. 

Filmvetítés: Imitátorok (Mister Lonely), 2007
angol-francia-ír-amerikai vígjáték, színes, 112 perc
rendező: Harmony Korine
szereplők: Diego Luna, Samantha Morton, Denis Lavant
Auditórium (Előadóterem), 1. emelet
2012. március 03. 16.00
A filmet felvezeti a Trash Humpers című videó részleteivel Mundruczó Kornél filmrendező