Géza

Szórakozzon az Etyek-Hollywood tengelyen!

2012.03.10. 10:11

Programkereső

Kevés olyan érdekes szakma van, mint a filmes: a Korda Filmpark látványos kiállításának bejárása mellett mostantól azt is ki lehet próbálni, mennyire - indul a Filmbuilding.

A már ötödik éve működő etyeki Korda Stúdió múlt év júliusában nyitotta meg a filmgyártás iránt érdeklődő közönség számára a szórakoztatóipari komplexumként működő Korda Filmparkot. A jubileum alkalmával most tovább bővül az itt átélhető interaktív attrakciók köre: a látogatók maguk is részt vehetnek a filmgyártás legérdekesebb folyamataiban. Egyedülálló látványosságként a következő forgatási időszak megkezdéséig kibővül az eddigi stúdiótúra a Jeremy Irons főszereplésével készült Borgiák (The Borgias) című TV-sorozat kültéri, középkori díszletváros újonnan épült - eddig a nagyközönségnek még be nem mutatott - részeivel is. Etyeken forgott többek között a Pokolfajzat 2 - Az Aranyhadsereg című játékfilm, Az idők végezetéig - A katedrális című TV-sorozat folytatása, valamint számos magyar és külföldi produkció, videóklip és reklámfilm.

Korda Filmpark - középkori díszlet
Korda Filmpark - középkori díszlet

Közép-Kelet-Európa egyetlen filmes tematikus parkja mostantól be is vonhat a filmkészítés egyes gyártási folyamataiba. Ki ne vágyott volna már arra, hogy egyszer mozisztár legyen, vagy a kamera másik oldalán álljon, stábtagként?  A Filmbuilding elnevezésű új program keretében rövid-játékfilm készül, ahol az arra jelentkező látogatók belekóstolhatnak a forgatások hangulatába, a színészek és a forgató stábtagok munkájába. A résztvevők a kapott forgatókönyv és a rendező utasításai alapján, a szükséges technikai eszközök, jelmezek, kellékek, díszletelemek segítségével aktív részesei lehetnek saját filmjük elkészítésének, akár stábtagként, akár színészként.

Korda Filmpark - Green Screen Workshop
Korda Filmpark - Green Screen Workshop

Megnyitja ajtaját a látogatók előtt a Korda Stúdió hangstúdiója is, Wild Tracks, vagyis  Vadsáv néven. A program majd két évtizedes hollywoodi múlttal rendelkező hangmérnöke Lukács Ferenc , aki második éve a Borgiák magyarországi utószinkron hangmérnöke. Pályafutása során számtalan alkotás hangutómunkájában vett részt, így például a Valami Amerikai 2., a Made in Hungária, a Kaméleon, vagy az Utazó (The Tourist) című produkciók kapcsán. A programban híres magyar és nemzetközi filmalkotásokból választott több szereplős részletek utószinkronizálására kerül sor a hangmérnök-szinkronrendező irányításával - mindez különleges csapatmunkára ad lehetőséget. Az utószinkron hangfelvétele az akusztikailag speciálisan kialakított hangstúdióban történik. A komplett felvétel több hangsávon készül, így természetesen a teljes utófelvétel tartalmazni fogja az eredeti felvétel zaj-zörej effektjeit is, vagyis egy komplett vizuális és hangélményt élhetnek át a résztvevők az elkészült anyag „ősbemutatóján", a felvételek vetítésén a moziteremben. Mindkét program végeredményét DVD-n vehetik át a programokra jelentkezők.

Korda Filmpark - kiállítás
Korda Filmpark - kiállítás

"Szeretnénk azt az örömet és ünnepi hangulatot, amit a Korda Stúdió ötéves jubileuma jelent számunkra a látogatóinkkal is megosztani. Büszkék vagyunk az elmúlt időszakban nálunk készült produkciókra, és azt szeretnék, ha a filmgyártás izgalmas perceit minden érdeklődő átélné velünk!" nyilatkozta Somkuti András, a Korda Filmpark (Filmközpont Kft.) ügyvezetője.