Beáta, Izolda, Lea

Kaszkadőrnapok Etyeken

2012.05.12. 13:24

Programkereső

A Korda Stúdió öt éves és a Pincefesztivál tíz éves jubileuma alkalmából nagyszabású programokkal készül a Korda Filmpark május 19-én és 20-án.

Az ötödik éve működő Korda Stúdió múlt év júliusában nyitotta meg a filmgyártás iránt érdeklődő közönség számára a Korda Filmparkot. "Az őszi Kezes-lábos Fesztivál bebizonyította, hogy rendkívül nagy az érdeklődés a kaszkadőrök bemutatói és kaszkadőrtrükkök iránt. Ezért döntöttünk úgy, hogy ez alkalommal május 19-én és 20-án Kaszkadőrnapokat tartunk a stúdióban" - nyilatkozta Somkuti András, a Korda Filmközpont ügyvezetője.

Korda Filmpark - középkori díszlet
Korda Filmpark - középkori díszlet

Gulyás Kiss Zoltán, a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöke csapatával a Hellboy 2 című hollywoodi produkció New York utcai díszleteit fogja használni, lovas kaszkadőrjelenteket pedig a The Borgias sorozat reneszánsz díszletében mutatnak majd be. A show szünetében a kaszkadőrök kaszkadőrtréninget tartanak a közönségből érdeklődő látogatók részére. Ahogyan arról már beszámoltunk, a látványos filmes kiállítással rendelkező szórakoztatóipari komplexum ez év márciustól bővítette ki interaktív programmal is szolgáltatásai körét.

Közép-Kelet-Európa egyetlen filmes tematikus parkja a látogatókat a filmkészítés egyes gyártási folyamataiba is bevonja, így a Kaszkadőrnapokon is lehet majd csatlakozni előzetes bejelentkezés alapján a Filmbuilding program 10-15 fős stábjaihoz. A Korda Stúdió falai között forgott még aThe Borgias két évada mellett például a Pokolfajzat 2 - Az Aranyhadsereg című játékfilm, Az idők végezetéig, A katedrális című tv-sorozat folytatása, a Kaméleon, a Valami Amerika 2 és számos magyar és külföldi videóklip és reklámfilm is.

Korda látogatóközpont
Korda látogatóközpont