Gertrúd, Patrik

ARTplacc 2012

2012.08.06. 09:02

Programkereső

Augusztus 11. és 20. között újra Tihanynál nyaral a kortárs maga. A másodjára megrendezett fesztiválon a képzőművészet mellett megjelenik a video, a zene, az irodalom, a graffiti és a film is (például egyik nap az EUShorts keretében). A programok minden helyszínen ingyenesek lesznek.

Augusztusban tíz napig kötetlenebb légkörben, napfényben és szalmakalapban kerülhet közelebb egymáshoz az alkotó és művészetszerető közönsége. A több tihanyi helyszínen párhuzamosan futó fesztivál alapját 18 élvonalbeli kortárs képzőművészeti galéria közös kiállítása és egyben vására adja, a főszervező a MONO Galéria. A Balaton mellé válogatott képek mellett lesz fényfestés, improvizációs színház és némi robotinvázióra is számíthatunk.

ARTplacc 2011
ARTplacc 2011

Tihany frissen átadott főterén például a Magtár árnyékában kortárs irodalmi felolvasások és beszélgetések lesznek, este pedig európai művészfilmeket vetítenek. A kikötő közelében óceánjáró konténerekből épült Kikötőplacc a progresszív képzőművészeti és zenei programok, illetve például 16-án az ‎EUShorts Rövidfilm Fesztivál nyári kiadásának helyszíne lesz. A fesztiválozók a félsziget más pontján is találkozhatnak majd művészeti projektekkel, workshopokkal és minden este koncerttel. Az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál szervezői a következő években szeretnék tovább bővíteni a résztvevők körét, a kelet-közép-európai országokból érkező társintézmények bevonásával.

ARTplacc
ARTplacc