József, Bánk

Luke Evans Budapest Bár koncerten lazít

2017.08.01. 11:15

Programkereső

A színész kihasználja a forgatási szüneteket és belekóstol a magyar kulturális életbe. Márciusban az Operaházban járt, hétfő este pedig a Vajdahunyad várban bukkant fel a közönség soraiban.

Luke Evans a tízéves Budapest Bár és vendége, Roby Lakatos koncertjén kapott gyorstalpalót magyar zenékből. A színész magyar kísérőkkel érkezett, akik fordították neki a Seres Rezső- és Fényes Szabolcs-dalok szövegeit, és láthatóan jól szórakozott. Az esten a régi pesti dalok mellett többek közt Doors, Quimby és Steve Wonder cigányzenés áthangszerelése is megszólalt, de Roby Lakatos közreműködésével a barokk motívumokat is bevonták.

A színész lapunknak elmondta, hogy a koncert előtt nem ismerte a zenekart, de cigányzenét korábban is hallgatott.

Épp a The Alienist című sorozat jeleneteit forgatták a Vajdahunyad várában, a helyszín pedig annyira megtetszett neki, hogy kíváncsi volt, milyen a forgatáson kívül, ezért fogadta el a meghívást a koncertre. 

Evans nem unatkozott a magyarországi forgatások alatt, ahogy az a Instagram-posztjain látszik is.

 meglátogatta a Duna-parton a cipőszobrokat, de pózolt a Budapest felirattal és március 15-én kokárdát is tűzött. Sőt, a Szépség és a szörnyeteg itthoni premierjén az egyik mozi közönségét is meglepte személyes felbukkanásával. 

Szépség és a szörnyeteg  Gastonja, illetve a  Hobbit  íjásza hónapok óta Magyarországon forgatja az  The Allienist  című krimisorozatot  Dakota Fanninggel  és  Daniel Brühllel. Evens John Moore bűnügyi újságírót, alakítja, aki Dr. Laszlo Kreizler pszichológus (Daniel Brühl) segítségével nyomoz egy sorozatgyilkos után a XIX. századi New Yorkban. A hatvan perces epizódokból álló sorozat bemutatójáról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy 2017-ben lesz.