Ervin

Drakula leszármazottja a Kádár-korban élt?

2017.08.02. 13:36

Programkereső

Októberben kezdik forgatni a Nagy Zsolt főszereplésével készülő magyar vámpírfilmet, amely emellett még romantikus vígjáték és kémfilm is lesz, mindezt a hetvenes évek Magyarországán.

A Drakulics elvtárs című mozit az Isteni műszakot is jegyző Bodzsár Márk rendezi, akinek ez lesz a második mozifilmje. Az erősen vegyes műfajú történet a 70-es években játszódik: a vámpír nyugatról látogat haza a kádár-kori Magyarországra, és rögtön az állambiztonság célkeresztjébe kerül. A titkosszolgálati megfigyelés során bontakozik ki a szerelem közte és a beszervezésével megbízott fiatal elvtársnő között.

Az alkotók szerint:

„A romantikus komédia kém- és vámpírfilmes elemeket vegyít, és olyan fénytörésben mutatja meg a Kádár-kort, amilyenben még soha nem láttuk.”

Drakulics elvtárs
Drakulics elvtárs
Fotó: Magyar Nemzeti Filmalap

A producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila, az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a vágó Kovács Zoltán.  A forgatókönyvön a rendező Bodzsár Márk mellett Jakab Juli és dramaturgként Tasnádi István dolgozott.

A címszerepben Nagy Zsoltot láthatjuk majd. 

A végleges forgatókönyv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával készült.  A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 449 millió forint támogatást szavazott meg a film gyártására, a forgatás októberben kezdődik  és a tervek szerint a  Drakulics elvtárs  jövő ősszel kerül a mozikba - írja honlapján a Magyar Nemzeti Filmalap.

Drakula történetének eddig is számos magyar vonatkozása volt. Amellett, hogy Drakula gróf leghíresebb filmes megformálója a harmincas évek hollywoodi sztárja, a magyar Lugosi Béla, állítólag már az eredeti történetet megíró Bram Stokernek is egy magyar, Vámbéry Ármin súgta meg a sztorit 1890-es találkozásuk alkalmával.