Zsuzsanna

Egyre több részlet derül ki a Budapest Noir filmből

2017.09.07. 17:28

Programkereső

Kondor Vilmos sikerkönyvét igazán impozáns színészgárdával vitték vászonra. A novemberben mozikba kerülő filmnek itt a második, hosszabb és informatívabb előzetese.

Kondor Vilmos krimije 2008-ban a hazai irodalmi élet egyik legnagyobb meglepetése volt, hatalmas kritikai- és közönségsikerrel. A könyv azóta világszerte számos nyelven jelent meg, Amerikában a nagy presztízsű Harper Collins kiadásában és több folytatás is követte, a legutóbbi tavaly télen

Az azonos című első könyvből Gárdos Éva (rendező: Amerikai rapszódia, vágó: Miniszter félrelép, Szabadság, szerelem  ) rendezésében készült a Budapest Noir, az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása.

A korábbi, mindössze 57 másodperces előzetes után most egy több mint két perces trailert mutattak be. Ebben a főszereplőt alakító Kolovratnik Krisztiánon,Tenki Rékán és Törőcsik Franciskán kívül nemcsak felbukkan, de többségében meg is szólal Dobó Kata, Anger Zsolt, Kulka János, Kováts Adél, Mucsi Zoltán, Thuróczy Szabolcs és kiderül, hogy Kolovratnik még villamosozni is félelmetesen tud.

A filmben Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián) a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság. Gordon Zsigmond filmbeli szerelmét, Eckhardt Krisztina fotóriportert Tenki Réka alakítja.

Kondor bestselleréből a forgatókönyvet Szekér András (Nagy füzet) írta, operatőre Ragályi Elemér(Magasiskola, A miniszter félrelép, Az ajtó, 1945), a harmincas évek Budapestjét Pater Sparrow (1, Burgundy hercege) látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea (Colette, Tiszta szívvel, The Duke of Burgundy, Tulse Luper bőröndjei) tervezte.

Stáb

Szereplők: Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Dobó Kata, Anger Zsolt, Kulka János, Kováts Adél, Törőcsik Franciska

Rendező: Gárdos Éva

Producer: Kemény Ildikó

Gyártó: Pioneer Pictures

Forgalmazó: Big Bang Media

Korhatár: 16

Premier: 2017. november 2.

A Budapest Noir a Pioneer Pictures gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. Többek között a Red Sparrow (főszereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton), a Colette (főszereplő: Kiera Knightley), az Atomic Blonde (főszereplők: Charlize Theron, James McAvoy) nemzetközi filmsikereket is jegyző Pioneer csapatnak a Budapest Noir az első magyar mozifilmje. A film a Big Bang Media forgalmazásában, 2017. november 2-án kerül a magyar mozikba.