fischer ádám

2023 augusztus 31., 13:50
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Fischer Ádám vezetésével szerveznek Haydn Fesztivált Grazban

A világhírű magyar karmester örömét fejezte ki, hogy hat évvel a kismartoni Haydn-napok megszűnése után a szeptembere ismét a számára kedves osztrák zeneszerzőről szól majd.
2023 június 21., 13:35
Zenés színház kritika Szerző: Kondor Kata

Ring-napló 2023 – beszámoló az idei Wagner-napokról

A június sokak számára csak egyet jelenthet: újra itt a Wagner-napok, a zeneszerző rajongói számára különösen fontos ünnep. Cikkünkben naplószerűen vesszük sorra az egyes előadásokon szerzett élményeket.
2023 április 20., 11:00
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Kutyáknak tartott meghallgatást a Dán Kamarazenekar

A Fischer Ádám vezette együttes Leopold Mozart Vadászszimfóniáját játssza, ehhez kerestek négylábú közreműködőket. A legjobban ugató jelöltek a zenekar szeptember eleji Haydn Fesztiválján mutatkozhatnak be a közönségnek.
2023 február 14., 11:45
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Több előadás is elmarad a Budapesti Wagner-napokon

Fischer Ádám videóüzenetben tudatta a közönséggel, hogy az idei Budapesti Wagner-napokon csupán a Ringet tartják meg, a többi tervezett előadás elmarad.
2022 június 2., 09:30
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Mesterhegedűkön játszhatnak a fiatal művészek

A Fischer Ádám alapította Mesterhegedűt a Ringnek Alapítvány befektetőket keres, akik hangszervásárlással támogatnák a magyar hegedűkészítőket, és egyszersmind hozzájárulnának, hogy fiatal művészek kiváló hangszereken játszhassanak.
2021 december 22., 09:30
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Újévi Teremtés a Müpában

A Müpa hagyományos újévi koncertjén Fischer Ádám ezúttal a nemzetközi hírű Dán Kamarazenekart vezényli, akik a délutáni ifjúsági koncerten is közreműködnek.
2020 december 6., 14:00
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Tizenhat órányi zenét kínál a Müpa új Ring-kiadványa

Fischer Ádám művészeti vezetésével és vezényletével, jelentős Wagner-szólisták, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével elevenedik meg Wagner monumentális zenedráma-ciklusa a Müpa kiadványán.
2020 november 26., 09:25
Plusz magazin Szerző: Fidelio

Fischer Ádám: Az első csöngetés

Sorozatunkban Budapest díszpolgárai osztják meg velünk a fővároshoz kötődő személyes történetüket. Fischer Ádám karmester, aki 2009 óta a cím birtokosa, elárulta egy kedves szokását, amely kimondottan az Akácfa utcához kötődik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Az Örkény falaiban benne van az egész életem – születésnapi beszélgetés Für Anikóval

„I did it my way” – énekli Frank Sinatra, és ezt mondja Für Anikó is, aki február 27-én ünnepli hatvanadik születésnapját. Ráadásul az Örkény Színház Jászai Mari-díjas művésze kettős jubileumot ül az idén, mert a teátrum, amelynek alapító tagja, idén húszéves.
Színház

Bemutatták A vágy villamosát Budaörsön

Az Ördög Tamás által rendezett előadás főszerepében Takács Katalin pályája egyik legerősebb alakítását nyújtja Blanche DuBois-ként.  
Színház

Erősen álmodók – beszélgetés Száger Zsuzsannával és Urbanovits Krisztinával

KV Társulat. Két színésznő, egy csapat. Két vélemény, ami hol közös, hol különböző, ahogy a nevük is mutatja. A két nézet néha találkozik, máskor összecsap, hogy utána összefusson valahol, egy kompromisszumos középpontban.
Színház

Elhunyt Hunyadkürti György, a kaposvári színház örökös tagja

72 éves korában, váratlan hirtelenséggel elhunyt Hunyadkürti György Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész, a Csiky Gergely Színház örökös tagja – tudatta az intézmény.
Klasszikus

Eötvös Péter és Csiba Lajosné Emődi Györgyi is Életműdíjat kapott a Cziffra Fesztiválon

Február 25-én a Zeneakadémián adták át az idei Cziffra Fesztivál elismeréseit. Az életműdíjasok mellett Tehetség-díjjal jutalmazták Abouzahra Amira hegedűművészt, Lukács Gergely tubaművészt és Vida Mónika Ruth zongoraművészt is. 

Nyomtatott magazinjaink