fővárosi nagycirkusz

2024 január 29., 13:30
Tánc hír Szerző: Fidelio

Magyar artistaművészek nyertek ezüst díjat a legerősebb kortárs cirkuszi versenyen

Buti Olivér és Jagudits András ugródeszka-produkciójával érdemelte ki az elismerést a Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen, amelynek teljes versenyprogramját átszervezték, hogy a magyar művészek részt vehessenek rajta.
2024 január 16., 15:15
Tánc hír Szerző: Fidelio

Átadták a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjait

A rendkívüli közönségérdeklődés mellett tartott fesztivál zárásaként nagyszabású átadóünnepség keretében díjazták a cirkuszművészet jeles képviselőit.
2023 október 10., 15:05
Tánc hír Szerző: Fidelio

Épségben hazatértek Izraelből a Fővárosi Nagycirkusz artistái

Az izraeli események kapcsán gyors intézkedésre volt szükség – írta közösségi oldalán a Fővárosi Nagycirkusz, amelynek négy artistáját kellett kimenekíteni a háborúban álló közel-keleti országból.
2023 szeptember 5., 15:40
Tánc gyász Szerző: Fidelio

Elhunyt Kristóf István, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója

Szeptember 4-én este, életének 82. évében elhunyt Kristóf István, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója, artistaművész, Jászai Mari- Ezüst Bohóc-díjas és Érdemes Művész – tette közzé a szomorú hírt az intézmény.
2023 augusztus 11., 13:00
Tánc hír Szerző: Fidelio

Ifj. Nereus Lajos artistaművész kapta a Karádi-díjat

Harmadik alkalommal ítélték oda a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által alapított elismerést. A díjat a Fővárosi Nagycirkusz augusztus 10-ei A Sztyeppe illata című díszelőadásán adták át Ifj. Nereus Lajosnak.
2023 április 20., 15:05
Plusz hír Szerző: Fidelio

Hol akadt el az új cirkusz építése? – Fekete Péter nyilatkozott az Indexnek

A négy éve született kormányhatározat ellenére még mindig nem lehet tudni, hol lesz a cirkusz új épülete, és az artistaképző beruházása sem halad. Az Index Fekete Pétert, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatóját kérdezte.
2023 március 28., 13:00
Színház hír Szerző: Várhegyi András

Városi kavalkáddal és cirkuszi attrakcióval indul a Színházi Olimpia április 15-én

Hamarosan kezdetét veszi az év legnagyobb színházi eseménysorozata. A Nemzeti Színház szervezésében megvalósuló 10. Színházi Olimpiára 58 országból 400 társulat érkezik 7500 fellépővel.
2022 december 29., 12:40
Tánc hír Szerző: Fidelio/MTI

A háború miatt a Fővárosi Nagycirkusz fogadja be az ukrán Yaskrava Arena Dnipra nemzetközi gyermek-cirkuszfesztivált

Az orosz-ukrán háború ellehetetleníti fesztivál ukrajnai megrendezését, ezért Olga Oblasova, a fesztivál igazgatójának kérésére a Fővárosi Nagycirkuszban január 2-án és 3-án kerül sor a fiatal tehetségek egyik ugródeszkájaként szolgáló esemény megrendezésére.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Nagy oratóriumokat játszik a Zeneakadémián a Haydneum

Meghirdette 2024/25-ös évadát a Magyar Régizenei Központ, a jövőre különösen nagyszabású Zeneakadémia Bérlet mellett továbbra is lesz Őszi, illetve Egyházzenei Fesztivál, és a fortepianót a középpontba állító sorozatukat is folytatják.
Könyv

„A gyermeknevelésnél is fontosabb lesz a szülőnevelés” – Steigervald Krisztián a Lírástudók vendége

Közgazdászként fordult a figyelme a pszichológia felé, az utóbbi hónapokban pedig a bestsellerlistára is felkúszott Generációk harca a figyelemért című könyvével. Podcastunkban Steigervald Krisztiánnal beszélgetett Grisnik Petra.
Zenés színház

Történelmi pszichothriller operai köntösben – közeleg a Borisz Godunov bemutatója

A Kossuth-díjas Bretz Gábor címszereplésével viszi színre április 27-én a Magyar Állami Operaház Muszorgszkij Borisz Godunov című alkotását, amely az 1869-es ősváltozatban először hangzik el Magyarországon.
Vizuál

Fellini klasszikusait vetítik a Puskinban

Május 2. és 23. között az olasz filmművészet egyik legjelentősebb rendezőjének három alkotását vetítik a budapesti Puskin Moziban. A közönség újra nagyvásznon élheti át Az édes élet, a 8 és ½, valamint az Amarcord című filmeket.
Könyv

Összművészeti nappal ünneplik az irodalmat

Április 21-én a budapesti Akvárium Klubban egész napos összművészeti programot tartanak a Poket Zsebkönyvek alapításának hatodik évfordulója alkalmából.

Nyomtatott magazinjaink