freeszfe egyesület

2023 december 12., 11:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Mégsem vesz részt a Színházak Éjszakáján a Freeszfe Egyesület

Az egyesület azzal indokolta döntését, hogy nem tudják tiszta lelkiismerettel képviselni a rendezvény „Minden egy!” szlogenjét a színháztörténet olyan időszakában, amikor példátlan válságok, átalakulások, egyenlőtlenségek és traumák jellemzik a szakmát.
2023 november 6., 15:05
Színház interjú Szerző: Fidelio

„Sikerült a kor érzékeny pontjára tapintanunk” – Volker Lösch rendező a Freeszemle előadásáról

Volker Lösch korunk egyik legjelentősebb politikai színházcsinálója. A Freeszfe Egyesület diákjaival Elfriede Jelinek A királyi úton című művét alkalmazták színpadra, amely november 12-én és 13-án lesz látható a hazai közönség számára.
2023 szeptember 13., 14:00
Színház hír Szerző: Fidelio

A Freeszfével ünnepeltek az aranydiplomások

Miután több, idén ötven éve végzett művész bejelentette, hogy a jelenlegi Színház és Filmművészeti Egyetemtől nem veszi át a díszoklevelét, a Freeszfe által szervezett összejövetelen köszöntötték őket.
2023 május 30., 16:40
Színház hír Szerző: (va)

Kapunyitási pániktól jogvédelmen át a „píszíségig” – jön a harmadik FREESZEMLE

Több mint ötven programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, közéleti vitákkal és Csányi Vilmos előadásával érkezik a Freeszfe Egyesület fesztiválja június 1. és 4. között.
2023 április 4., 16:05
Színház lapszemle Szerző: Fidelio

Az SZFE eladta az egyetemfoglalás szimbolikus, Vas utcai épületét

Az egykori Ódry Színpadot is magában foglaló ingatlan sajtóértesülések szerint tavaly novemberben került át a Magyar Református Egyház tulajdoni jogába. Az egyetem vezetése ennek ellenére továbbra is igényt tartana az épületben lévő színházi termekre.
2023 március 28., 08:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Szőke Abigél, Váradi Gergely és Olasz Renátó lesz a Freeszfe sorozatának következő vendége

Hogyan születik Magyarországon egy sorozat? Miben más itthon forgatni, mint külföldön? Milyen nézettség és minőség várható egy streaming sorozat esetén? – egyebek közt ezekről esik szó a Free Beszélgetés következő eseményén.
2023 március 16., 10:10
Színház ajánló Szerző: Fidelio

A Freeszfe Csehov A 6-os számú kórterem című művét mutatja be a Pinceszínházban

Bezerédi Bendegúz rendezésével folytatódnak a Freeszefe Ascher Tamás és Forgács Péter által vezetett zenés színházrendező osztályának Csehov-vizsgái. Az előadás bemutatója március 19-én lesz a Pinceszínházban.
2023 február 27., 13:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Tarr Béla: A Freeszfe számára a jövőt a nemzetközivé válás jelentheti

Az Egyesület elnöke, Tarr Béla arról nyilatkozott, hogy a Freeszfe képzési programjának jövőjét a nemzetközi akkreditáció biztosíthatja.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Csontváry ritkán látható, 1901-ben festett szicíliai tájképét is élőben csodálhatjuk a Virág Judit Galériában

A Holdtölte Taorminában című festmény felbukkanása azért számít művészeti szenzációnak, mert a magántulajdonban lévő festményt régóta nem láthatta a szélesebb közönség. „Kevés mű maradt fenn Csontváry után, magángyűjteményben pedig nagyjából húsz darab lehet. Ezek egyike a Holdtölte Taorminában” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Klasszikus

Kalló Zsolt lesz az Anima Musicae vendégkoncertmestere

Legutóbbi Nádor termi koncertjükön a zseniális Mendelssohn zenéiből válogattak, február 24-én pedig a szintén csodagyerekként emlegetett Mozart remekművei csendülnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar és mostani vendégük, Kalló Zsolt koncertjén.
Színház

Találkozni önmagunkkal: ez is egyfajta megváltás – interjú Gáspár Ildikóval a Bűn és bűnhődésről

Március 8-án mutatják be a Bűn és bűnhődést az Örkény István Színházban. Az előadás rendezőjével Dosztojevszkij leghíresebb regénye mellett a női karakterekről, önként vállalt szenvedésről és a színházak társadalmi szerepéről is beszéltünk.

Nyomtatott magazinjaink