füge produkció

2024 június 25., 10:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Színészképzést hirdetett Bodó Viktor

Mások mellett Mácsai Pál, Székely Kriszta, Pelsőczy Réka, Máté Gábor, Polgár Csaba és Keresztes Tamás is tanítani fog Bodó Viktor 2+1 éves képzésén, amelynek oktatói a modellváltás előtti SZFE hagyományait viszik tovább.  
2024 május 30., 12:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Szeptembertől független formációk költöznek az Átriumba

Pintér Béla és Társulata közleményben jelentette be, hogy idén ősztől több független társulattal közösen üzemeltetik a helyet, amely így a független előadó-művészeti intézmények számára befogadóhelyként funkcionál majd.
2024 március 25., 09:00
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Elkezdődött a 6. Tantermi Színházi Szemle

A március 25. és 26. között zajló szemle helyszíne a Jurányi Ház, amely a lehető legideálisabb választás, hiszen a függetleneknek otthont adó befogadótér egykor iskolaként működött.
2024 január 26., 10:10
Könyv hír Szerző: Fidelio

Gondold tovább a Budapest Nagyregényt!

A Füge Produkció pályázatot hirdet a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészi feldolgozására. Előadó-művészeti és összművészeti produkciók terveit várják, március 1-ig.
2023 június 12., 16:25
Színház hír Szerző: Fidelio

Hegymegi Máté, Pető Kata és Bérczes László is rendez a Jurányi Ház következő évadában

A Füge Produkció 2023-24-es évadában dráma, zenés-táncos-előadás, regényadaptáció és színházi nevelési előadás egyaránt helyet kap a Jurányiban. A DanteCasino tagjai is három bemutatóval készülnek.
2023 április 6., 15:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Hogyan is vagyunk a családdal? – májusban indul a FÜGE tematikus fesztiválja

A FÜGE által szervezett CSET FESZT 2023. első szava a családra, az egyénre és a társadalomra utal. A rendezvénysorozat ugyanis ezeket a témákat járja körül színházi előadásokkal és különböző szakmai programokkal május 2. és 21. között a Jurányiban.
2023 április 3., 16:45
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Menni kéne – amire áprilisban beindulunk

A hónap számunkra izgalmas színházi kínálata úgy tűnik, a találkozások jegyében fogant: történjen az egzotikus tájakon vagy a fiatalkorúak börtönében, egy nyaralóban vagy épp sörfesztiválon, egy másik emberrel vagy az ördöggel, netán hat medúza között egy tepsiben.
2023 március 31., 18:45
Plusz beszámoló Szerző: Török Ákos

Függetlenek cérnaszálon

A függetlenek Jurányiban megtartott beszélgetés-sorozatán panaszkodás helyett a szférára jellemző sokféleséget mutatták meg. Közben az is világossá vált, miért kell és miért érdemes őket az államnak támogatni: mi az, amit csak ők tudnak, és mit tudnak másoknál jobban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Zenés színház

Lehoczky Zsuzsáról nevezték el az Operettszínház játszóhelyét

Különleges születésnapi ajándékkal köszöntötte a Budapesti Operettszínház Lehoczky Zsuzsát: a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja nevét viseli mostantól a teátrum Raktárszínháza.

Nyomtatott magazinjaink