független színház

2024 április 5., 15:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Elindult a STAFÉTA Pályázat közönségszavazása

Immáron ötödik alkalommal dönthetik el a nézők, hogy ki nyerje a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett STAFÉTA Pályázat közönségdíját. A második helyezett az elmúlt éveknek megfelelően idén is lapunk, a Fidelio médiacsomagjában részesül.
2024 február 26., 09:35
Színház interjú Szerző: Canjavec Judit

Erősen álmodók – beszélgetés Száger Zsuzsannával és Urbanovits Krisztinával

KV Társulat. Két színésznő, egy csapat. Két vélemény, ami hol közös, hol különböző, ahogy a nevük is mutatja. A két nézet néha találkozik, máskor összecsap, hogy utána összefusson valahol, egy kompromisszumos középpontban.
2023 december 27., 14:05
Színház hír Szerző: Fidelio

A közönség támogatását kéri a KV Társulat

A társulat a beérkező adományokból valósítaná meg legújabb bemutatóját februárban, emellett pedig szeretnék életben tartani már bemutatott előadásaikat, valamint ifjúsági és felnőtt programjaikat.
2023 december 15., 12:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Kihirdették a STAFÉTA pályázat győztes produkcióit

A beérkező nyolcvanhárom pályaműből a szakmai konzulensek tizenötöt bocsátottak a végső döntést hozó kuratórium elé, amely nyolc produkciót választott ki, hogy megkapják a megvalósulásukhoz és forgalmazásukhoz szükséges támogatást.
2023 november 8., 10:35
Színház hír Szerző: (x)

Több mint ötvenen jelentkeztek a XV. kerület színházi pályázatára

Játszó Terek 2.0 címmel október elején ismét kiírta pályázatát a Csokonai Nonprofit Kft. A szervezet vezetőségének célja, hogy a kerületi intézmények színpadai megteljenek élettel, és közben segítséget nyújtson a független előadóművészeti területnek.
2023 október 3., 10:35
Színház hír Szerző: Fidelio

Idén is meghirdették a független színházi alkotókat támogató STAFÉTA pályázatot

A projekt célja a Budapesten bemutatni tervezett független színházi, tánc, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések támogatása. A jelentkezési határidő október 30.
2023 augusztus 22., 09:25
Színház hír Szerző: (va)

Elfáradtak a kötéltáncban, az évad végével befejezi az Átrium jelenlegi csapata

„Egy évadunk maradt arra, hogy együtt elbúcsúztassuk azt a színházat, amit csinálunk” – írja közleményében a Kultúrbrigád.
2023 július 4., 14:35
Színház hír Szerző: Fidelio

„Sokszor mondtátok, hogy szóljunk, ha baj van. Most szólunk” – A közösség támogatását kéri a Stúdió K

Az Adjukossze.hu oldalon indított adománygyűjtést a Stúdió K Színház, akiknek működése az állami támogatások folyamatos csökkenése miatt vált kérdésessé.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Már elérhető a 2025-ös Budapesti Wagner-napok programja

A nürnbergi mesterdalnokokkal, a Tannhäuserrel és Bryn Terfel estjével várja a közönséget a Müpa Wagner-fesztiválja, amelyet a jövő évadban június 6. és 29. között rendeznek meg.
Vizuál

Amerikai thriller nyerte az Arany Pálmát

Sean Baker amerikai független rendező Anora című filmjével érdemelte ki a világ legrangosabb filmfesztiváljának a fődíját. Mutatjuk a gála legnagyobb nyerteseit.
Plusz

A Balatonnál sem kell nélkülöznünk a kulturális programokat – itt a Kultkikötő idei műsora

Mintegy kétszáz program, többek között színházi előadás, koncert, kiállítás, templomséta és családi program várja az érdeklődőket a Kultkikötőben a Balaton négy településén május végétől augusztus végéig.
Vizuál

Megérkezett az első előzetes Herendi Gábor új filmjéhez

A magyar színjátszás számos kiválóságával készül a Kincsem és a Valami Amerika rendezőjének legújabb, közvetlen állami támogatás nélkül megvalósuló romantikus komédiája. Cikkünkben már látható a film első hivatalos előzetese!
Klasszikus

Száz év muzsikája szólal meg a magyar klasszikus zene napján

A Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok a magyar klasszikus zene napján Kocsis Zoltán emléke, valamint a hazai komolyzene és annak alkotói előtt tisztelegnek.

Nyomtatott magazinjaink