függetlenek

2023 július 11., 17:20
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Nullázottak olimpiája – köszönet a közönségnek és fricska a kultúrfinanszírozásnak az Átrium részéről

Színházi Világbajnoksággal köszöni meg az Átrium, hogy egy évvel ezelőtt megmentette a közönség a bezárástól, július 14-én neves művészek mérettetik meg magukat a teátrumban.
2023 június 14., 15:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Under500 – A független kultúra találkozásai az Artusban

Negyedik alkalommal rendezik meg a kétnapos fesztivál, amely az elmúlt években a hazai kortárstánc és a hozzá kapcsolódó, független művészeti közösségek fontos platformjává vált. Az idei rendezvénysorozat június 16-án és 17-én lesz az Artus Stúdióban.
2023 június 6., 14:45
Színház hír Szerző: Fidelio

Jelentős színházi társulatok szűnhetnek meg

A kulturális kormányzat nyilvánosságra hozta az előadó-művészeti szervezetek támogatására vonatkozó döntését. Több, a működési támogatások csökkentése miatt eleve nehéz helyzetbe került, akár évtizedes sikeres múlttal és figyelemre méltó jelennel rendelkező, közfeladatot ellátó társulat egyáltalán nem kap támogatást.
2023 április 28., 18:40
Színház hír Szerző: Fidelio

Értelmezhetetlennek tartja a pályázatot elbíráló kuratórium a függetleneknek szánt 2023-as keretösszeget

A pályázatokat elbíráló kuratórium értelmezhetetlennek tartotta, hogy a minősítéssel nem rendelkező, budapesti színházi- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek működési támogatására kiírt pályázat keretösszegét a kormányzat 41 százalékkal csökkentette.
2023 április 17., 14:45
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Körbejárás – öt izgalmas színházi forma egy előadásban a Jurányiban

Budapest jubileumi születésnapjához kötődve öt független formáció huszonhárom alkotója járja körül a mélyszegénység, a fenntartható fejlődés és a digitalizáció témáját. Az öt epizódot neves írók, költők és fotográfusok egy-egy korábbi alkotása ihlette.
2023 április 14., 09:25
Színház magazin Szerző: Török Ákos

Egyszerre ünnepel és küzd a megmaradásért a Proton Színház

A független csapat, miközben századik alkalommal játssza Látszatélet című előadását, a kultúrát érintő költségvetési megszorítások miatt egyre inkább veszélyben van. Milyen út vezet hazai és nemzetközi elismeréseken keresztül az ellehetetlenülésig?
2023 április 11., 15:05
Tánc hír Szerző: Fidelio

Nagy Ervin és Szilágyi Liliána is kampányol a Duda Éva Társulatért

A Társulat Szabad a tánc? elnevezéssel innovatív kezdeményezést indított el: nagykövetes támogatói kampányba kezdtek a hosszútávú működés stabilizálására. A nagykövetek között közszereplők, a kulturális élet meghatározó képviselői és civilek egyaránt megtalálhatók.
2023 április 6., 15:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Hogyan is vagyunk a családdal? – májusban indul a FÜGE tematikus fesztiválja

A FÜGE által szervezett CSET FESZT 2023. első szava a családra, az egyénre és a társadalomra utal. A rendezvénysorozat ugyanis ezeket a témákat járja körül színházi előadásokkal és különböző szakmai programokkal május 2. és 21. között a Jurányiban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Az Örkény falaiban benne van az egész életem – születésnapi beszélgetés Für Anikóval

„I did it my way” – énekli Frank Sinatra, és ezt mondja Für Anikó is, aki február 27-én ünnepli hatvanadik születésnapját. Ráadásul az Örkény Színház Jászai Mari-díjas művésze kettős jubileumot ül az idén, mert a teátrum, amelynek alapító tagja, idén húszéves.
Színház

Bemutatták A vágy villamosát Budaörsön

Az Ördög Tamás által rendezett előadás főszerepében Takács Katalin pályája egyik legerősebb alakítását nyújtja Blanche DuBois-ként.  
Színház

Erősen álmodók – beszélgetés Száger Zsuzsannával és Urbanovits Krisztinával

KV Társulat. Két színésznő, egy csapat. Két vélemény, ami hol közös, hol különböző, ahogy a nevük is mutatja. A két nézet néha találkozik, máskor összecsap, hogy utána összefusson valahol, egy kompromisszumos középpontban.
Színház

Elhunyt Hunyadkürti György, a kaposvári színház örökös tagja

72 éves korában, váratlan hirtelenséggel elhunyt Hunyadkürti György Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész, a Csiky Gergely Színház örökös tagja – tudatta az intézmény.
Klasszikus

Eötvös Péter és Csiba Lajosné Emődi Györgyi is Életműdíjat kapott a Cziffra Fesztiválon

Február 25-én a Zeneakadémián adták át az idei Cziffra Fesztivál elismeréseit. Az életműdíjasok mellett Tehetség-díjjal jutalmazták Abouzahra Amira hegedűművészt, Lukács Gergely tubaművészt és Vida Mónika Ruth zongoraművészt is. 

Nyomtatott magazinjaink