gasztro

2018 november 12., 15:25
Plusz gasztro Szerző: Balázsy Panna

Gomba, gomba, gomba, nincsen semmi gondja – Novemberi gasztro ajánlatunk

A gasztronómiai ősz alappillérei a szilva, a szőlő, a sütőtök és persze a gomba. Az őszi nyirkos időjárásban nőnek, mint a bolondgomba, ilyenkor megszaporodnak az erdőt látogató gombászcsapatok. Gombakisokosunkban alaposan körbejárjuk a témát.
2018 október 9., 14:45
Plusz gasztro Szerző: Balázsy Panna

Lökd ide a sört! - Októberi gasztro ajánlatunk

Ha Gombóc Artúr szeretné a sört, örülne, mert csakúgy, mint a csokinál, a sör esetében is végtelen a lehetőségek tárháza: világos, barna, búza, málnás, meggyes, citromos, mézsör, IPA, sőt a borbeer, ami egy musttal együtt erjesztett sörlé – ezt talán a borkedvelők is megkóstolnák.
2018 augusztus 28., 09:25
Plusz magazin Szerző: Balázsy Panna

Trónra lép a borkirály - a Fidelio szüreti gasztro ajánlata

Ahogy vége a nyárnak, és a gyerekek visszatérnek az iskolába, a borvidékeken lázasan folyik az év legnagyobb közösségi és gazdasági eseménye, a szüreti munka és az ünneplés. Szüreti gasztro ajánlónkban a must, a bor és a szőlőlevél is kitüntetett szerepet játszik. 
2018 augusztus 4., 16:20
Plusz gasztro Szerző: Balázsy Panna

Teraszos nyári hangulat

A forró május után itt a változékony, de mégis meleg nyár, és minden vendéglátóipari egység, ha teheti, kirak néhány széket és asztalt a flaszterra. Kerthelyiségben vagy teraszon üldögélni sokkal vonzóbb, mint egy zárt helységben, főleg azért, mert így rálátásunk van a mozgó, folyton változó, érdekes világra és az arra sétáló emberekre. Jó esetben enyhe szellő is hozzájárulhat a remek közérzetünkhöz, miközben a barátaink vagy ismerőseink társaságában kellemesen elütjük az időt.
2018 július 16., 13:30
Plusz gasztro Szerző: Balázsy Panna

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.
2018 június 5., 11:20
Plusz gasztro Szerző: Fidelio.hu

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.
2018 április 18., 10:27
Klasszikus gasztro Szerző: Fidelio

Kóstold meg Liszt Ferenc kedvenc ételeit a Vörösmarty téren!

Ingyenes kóstolót ajánlunk: a Budapesti Tavaszi Vásár utolsó hetét Liszt Ferencnek szentelik a gasztromesterek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Balogh Ádám Erasmus-naplója: Véletlenek játéka

Balogh Ádám Erasmus-ösztöndíjjal tanulhat Hannoverben. A Figaro hasábjain beszámolt róla, hogy miként talált rá barátaira, és minek köszönhető, hogy megszerette a sushit.
Vizuál

Liv Ullmann, Ingmar Bergman múzsája 80 éves

December 16-án ünnepli nyolcvanadik születésnapját Liv Ullmann, Ingmar Bergman svéd rendező kedvenc - norvég - színésznője, több filmjének főszereplője. 
Klasszikus

A Nemzeti Filharmonikusok Haydn-sorozata

A holdbéli világ című vígopera és egy, a korban divatos törökös komédia részlete is felcsendül a Festetics Palotában.
Vizuál

Halállal fenyegették a Downton Abbey forgatókönyvíróit

A forgatásról egyelőre alig szivárogtak ki infók, így be kell érnünk a friss előzetessel és Julian Fellows sorozattal kapcsolatos vicces élményeivel.
Klasszikus

A Kodály-módszer ezer arca mögött egyetlen lényeg rejlik: az ember

A világ számos országában alkalmazott Kodály-módszer nemzetközi útjáról, megbecsültségéről és eredményességéről szól a Kodály mindenkié című dokumentumfilm.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében