gauder áron

2023 szeptember 8., 14:25
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A Kojot négy lelkét nevezi Magyarország az Oscar-díjra

Gauder Áron filmje korábban a világ legnagyobb presztízsű animációs fesztiválján, Annecy-ban elnyerte a zsűri díját, és azóta több mint harminc szemlére kapott meghívást.
2023 június 19., 14:30
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Hamarosan kezdődik a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Június 21. és 25. között hatvanórányi filmvetítéssel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket Magyarország legnagyobb animációs filmfesztiválján.
2023 június 19., 10:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Gauder Áront és Buda Flóra Annát is díjazták Annecyben

Taroltak a magyarok a világ egyik legjelentősebb animációs filmfesztiválján: a Kojot négy lelke az egész estés szekció második legfontosabb díját nyerte el, a 27 című produkció pedig a legjobb rövidfilm lett.
2023 február 16., 09:25
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Új előzetest kapott a Kojot négy lelke

Kétperces betekintést nyerhetünk a Nyócker! rendezőjének legújabb alkotásába, amelyen keresztül az indiánok teremtéstörténetét ismerhetjük meg. Videó a cikkben!
2023 február 10., 11:15
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Gauder Áront a legjobb rendezőnek jelölték a Cartoon Movie-n

Az alkotó legújabb, a Kojot négy lelke című filmjével vívta ki Európa legfontosabb animációs filmes fórumának elismerését.
2022 október 27., 11:30
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Megtalálni a helyünket az élet körforgásában – új magyar animációs film érkezik márciusban

Bereményi Gézával közösen írta új filmjének forgatókönyvét Gauder Áron. A Kojot négy lelke című alkotásban az indiánok gondolkodásmódját, a természettel való őszinte kapcsolatát mutatják be. A főszereplőknek Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda és Széles Tamás kölcsönözte a hangját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Zenés színház

Nézzen bele ön is Mundruczó Kornél müncheni Tosca-rendezésébe!

A neves film-, színházi és operarendező következő premierjét május 20-án tartják a Bajor Állami Operaházban. A produkció egyik júliusi előadása online közvetítésben is megtekinthető majd.
Színház

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Zenés színház

Elhunyt Jantyik Csaba

Az ötvenkilenc éves színművészt, a Budapesti Operettszínház társulatának tagját hosszan tartó betegség után, május 16-án érte a halál – tette közzé a hírt az intézmény.
Jazz/World

Ritka hangszeren játszik konkoi az új live session videójában 

Harmóniumra írt dalt ad elő konkoi új videójában. A most megjelent live session videóban szereplő hangszert legközelebb május 24-én, a Fiumei úti sírkertben hallhatja a közönség. Videópremier.

Nyomtatott magazinjaink