Emil, Csanád

Megjelent a Vacka-lemez

2009.05.27. 14:32

Programkereső

Az MR1-Kossuth Rádió a gyereknap alkalmából adta ki az egy éve indult mesesorozatához készült zenéket. A Vacka dalokat Rutkai Bori, Darvas Kristóf és Bujdosó János, a dalszövegeket Gaál Zsuzsa jegyzi.

Vacka dalok
Vacka dalok

Kerényi György az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője a szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem is számítottak arra, hogy az óvodásoknak szóló folytatásos gyerekműsor ilyen népszerű lesz. Solténszky Tibor az MR1-Kossuth Rádió művészeti szerkesztőségének vezetője a harmadik évadnál járó műsor kialakulásáról beszélt: arról, hogy pályázat útján találtak rá Gaál Zsuzsára, aki Hókupackavackáról és annak rádiójáról, a Vacka Rádióról azóta is ontja a jobbnál jobb történeteket. A mesesorozat zenéjéről a Specko Jednóból már ismert Rutkai Bori valamint Darvas Kristóf és Bujdosó János gondoskodik.

A lemezen mindegyik dal teljes hosszában, gazdag hangszerelésben szól, ami azért fontos, mert a megzenésített versek a hétköznap este fél nyolckor kezdődő műsorban csak ritkán hallhatók teljes terjedelmükben, többnyire csak részletek csendülnek föl, vagy hangszeres, füttyös változatban szólnak a mesejáték hangulatához, cselekményéhez illeszkedve. A mesesorozat főcím slágere, a Vacka dal rövid és teljes változatban is meghallgatható, sőt, bónusz-dalként a zenei alapját is megjelentették, együtt éneklésre, karaoke-játékra is lehetőséget adva.

A sajtótájékoztatón Rutkai Bori és Darvas Kristóf adtak zenei ízelítőt a CD-ről, amelynek bemutatójára május 31-én, vasárnap a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál délben kerül sor, ingyenes koncert keretében. A lemez az MR Közönségszolgálata mellett a nagyobb elektronikai áruházakban és a könyváruház-láncok polcain is megtalálható.