Emma

Vissza az őskorba!

2009.08.08. 00:04

Programkereső

Augusztus 16-án a százhalombattai Régészeti Parkban az őskori épületek hiteles másolatai között lehet megismerkedni a korabeli kerámia készítésével.

10 órától a Régészeti Park felfedezésére indulhatnak a családok, melyhez segítségül egy tájékoztatót kapnak, így maguk is felfedezhetik az őskorra jellemző kerámiákat, a nap folyamán pedig a kézműves foglalkozáson szakavatott segítőkkel közelebbről ismerkedhetnek az agyaggal és az őskori technikával. Fonhatnak kerítést az őskorban is ismert és használt mogyoróvesszőből és fűzfavesszőből, azt betapaszthatják agyaggal, és közben megtanulhatják, hogyan készítette az őskori ember a paticsot, de formázhatnak marokedényt és őskori állatfigurákat, sőt megtanulhatják a bronzkori ékszerkészítés mesterségét is. Az elkészült őskori kincseket az alkalmi mesterek természetesen hazavihetik emlékként.

Matrica Múzeum
Matrica Múzeum

Az interaktív foglalkoztatóban őskori akadályversenyen próbára tehetik képességeiket, mindezek mellett őskori játékokat is próbálhatnak ki.

Egész nap őskori rekonstruált kemencében sütött lepényt kóstolhatnak azok, akik szeretik a különleges ízeket, míg ebédidőben a különleges ételkóstolón a bronzkori ember egyik ínyencségét a sörös lencsét kínálják.

2009. augusztus 16. 10:00 - Régészeti park (Százhalombatta)

Az agyag napja

Cím: Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 1.

Részletes információ: Matrica Múzeum