Konrád, Tivadar

Debreceni Maskarádé

2010.02.08. 11:14

Programkereső

Fagyos Boldogasszony Havában, annak is 10., 11. és 12. napján, naponta kétszer, télűző farsangi játék keretében kiseprűzik a tél maradékát Debrecenből.
Maskarádé
Maskarádé

Ahogyan az már lenni szokott, idén is beköszöntött a tél. Talán február közepéig még áldásait is élvezhetjük: legalább néhány hóember építésére szánható havat, kevéske fagyot, hogy csúszhassanak a szánkók és a korcsolyák. De február közepétől Tél uraságnak semmi keresnivalója e tájon, s ha mégis itt maradna, reszkessen, mert jönnek a maskarások!

Komédiások, csepűrágók várják a mulatni vágyó gyermeknépet, s a sokadalom által kiűzetik a Tél a Bábosházból és annak környékéről. Alakoskodók csapnak nagy csinnadrattát az érkező aprónépnek, és a sokadalom tanúja lehet egy farsangi pár - Nagyfenekű Julcsa és Málészájú Gyurka - esküvőjének is. A lagziba várják a délceg huszárt a lovával, a kecske is bemutatja tudományát, a csodamalom garatja is őröl majd. 

De hogy kik teszik még tiszteletüket a mulatságban, azt megtudhatja bárki, aki elmegy a Vojtina Bábszínházba, ahol víg zeneszóval és jó szívvel várnak!