Konrád, Tivadar

Illúziómánia

2010.02.17. 14:28

Programkereső

Február 27-én folytatódik a Ludwig Múzeum egész napos családi programsorozata. Amíg a múzeumpedagógusok megmozgatják a gyerekek fantáziáját, a felnőttek az állandó tárlatot és a két új időszaki kiállítást is felfedezhetik.

Részletes program:

10.00 - 16.00 óra között: Valóság vagy Illúzió?

Mozgásban az állókép! Az első emeleti keleten a helyzet című videoművészeti kiállításon stroboszkóp varázsolja el és kelti életre a képeket, és már indulhat is a saját, különleges mozizásunk!  Ha lepergett a film, kezdődik a játék, ahol senki nem marad mozdulatlan!

Megkóstolható-e a festett szőlőszem? Garantált érzéki csalódás, lenyűgöző festői víziók, varázslat minden mennyiségben. Merülj el velünk Glenn Brown síkba feszített, háromdimenziós csoda-világában!

Fotó vagy festmény? Festmény vagy valóság? Valóság vagy fotó? A harmadik emeleten ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat. Górcső alá vesszük Lakner László és Chuck Close képeit. Ha elég szemfülesek vagyunk, kitaláljuk, mi az igaz, és mi a kép! Hiszel a szemednek? Vigyázat, a látszat itt sokszor csal!


12.00 órától a harmadik emeleti kiállítótérben:
Pöttyöződő - Krista Anita, Érsek-Csanádi Gyöngyi (DOT színház) meseelőadása: Sigmar Polke alkotásán keresztül mutatjuk be valóság és varázslat találkozását. Felhasználunk tárgyakat, bábokat és mindent, ami segít az illúzió megteremtésében.
Társunk ebben a bennünk rejlő Reménymadár.

13.00 órától a harmadik emeleti kiállítótérben:
Hold volt... hol nem volt - Krista Anita és Érsek-Csanádi Gyöngyi (DOT színház) meseelőadása Geoffrey Hendricks: Az én létrám című alkotása alapján.

"Magamnak mondok én is dúdolókat
magamnak mondok régi dajkaszót
míg lassú ívben száll az emberarcú,
malomkeréknyi hold".