Béla

Varázskert

2010.02.17. 15:30

Programkereső

A japánkert csupa meglepetés, mágikus helyszín: utazásokról mesél. Egy japán kisfiú, Shihiro kalandjait egy különleges, gyermekvidító szőnyegen követhetik kicsik és nagyon a Trafóban.

Megelevenedik a vízililiomok kertje, a rét és minden lakója, a daloló híd kertje, a virágoskert és a tenger. A híd deszkáira lépve szolmizál(hat)unk, a réten kőről kőre ugrál(hat)unk. Ügyesnek kell lennie annak, aki a gyorsan mozgó lótuszlevélen akar maradni!

A mesélő - egy színésznő, Györgyi Anna/Láng Annamária - tárja elénk Shiro, a japán kisfiú történetét, aki hegyek közt fekvő falujából egy patakot követve vágott neki a világnak és hazatértekor utazásait egy kert virágaival, fáival, köveivel játssza el. A színpadot borító szőnyegen egy táncos lépésről lépésre nyitogatja meg a mozgalmas, színes, hangos kertek kapuit. A szőnyeg - beépített érzékelők és a digitális technika segítségével - vetített képekkel és hangokkal válaszol a táncos mozdulataira, aki produkciója végén közös játékra hívja a nézőket, hova máshova, mint a kertbe. A gyerekek pedig felfedezhetik a teret, a megjelenő képek, a megszólaló hangok logikáját. Zenélnek, táncolnak, utaznak, játékosan, a fantázia segítségével. A Japánkert egy olyan utazás színházi környezetben, melyet a japán kertek szépsége és szimbolikája ihletett.

Japánkert
Japánkert

Az olasz TPO Európa egyik legeredetibb gyerekszínházi társulata: Speciális informatikai, technológiai háttere van minden előadásuknak. 2002 és 2007 között született meg a ccc, children cheering carpet (gyermekvidító szőnyeg), az a technológia, amelyre ez az interaktív előadás is épül. Az előadó és a nézők mozgására a (tánc)szőnyeg szenzorainak segítségével kép és hang effektusok válaszolnak.

2010. február 19. 17:00, 20., 21. 11:00, 17:00 - Trafó - Kortárs Művészetek Háza

Japánkert

Rendező: Francesco Gandi, Davide Venturini

Előadók: Angelica Portioli, Barbara Stimoli, Irene Cioni, Claudie Decultis

Színésznők: Györgyi Anna/Láng Annamária

Tánc: Paola Lattanzi, Carolina Amoretti, Viola Esposti Ongaro, Stefania Rossetti

Digitális design: Elsa Mersi

CCC Projekt: Martin von Gunten, Rossano Monti

Hang: Spartaco Cortesi

Szöveg: Stefania Zampiga

Multimédia: Saulo D'Isita, Andreas Fröba, Niccolò Gallio, Massimiliano Fierli, Saverio Damiani, Francesco Taddei, Umberto Foddis, Marco Galardi