Vince, Artúr

Ifjú hevesi gitárosok

2010.03.10. 14:16

Programkereső

Március elején Füzesabony adott otthont az Első Heves Megyei Gitárversenynek és Szakmai Napnak, amelyen 19 ifjú gitáros mutatkozott be.

A versenyben a Farkas Ferenc Zeneiskola - Eger, a Felsőtárkányi ÁMK AMI, a HVNOI Zeneiskola Tagintézmény - Heves, a KIKI AMI - Szihalom, a Lőrinci Városi Zeneiskola AMI, a Pátzay János Zeneiskola AMI - Gyöngyös, a Tóth László Magániskola - Heves és a VIK AMI - Füzesabony gitáros növendékei vettek részt.

A zsűriben Papp Sándor gitárművész,a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének docense, Tüske András gitárművész, az Adelaide-i Egyetem egykori tanára, a gödi Németh László Művészeti Iskola tanára, valamint Magda Gábor gitártanár-kamaraművész, a ceglédi Erkel Ferenc AMI tanára foglalt helyet.

A verseny végeredménye:

I. korcsoport

1. díj: Gulyás Gellért és Tóth Martin, 3. díj: Hornyák Stella

II. korcsoport

1. díj: Ujvári Katinka, 2. díj: Tóth Fanni és Tóth Orsolya, 3. díj: Nagy Tamás és Szőllősi Bálint

III. korcsoport

1. díj: Pénzes Balázs, 3. díj: Belkovics Zoltán, Ghanem Laura és Sipos Roland

A legeredményesebb iskola díját az egri Farkas Ferenc Zeneiskola, a hevesi Tóth László Magániskola és a füzesabonyi VIK AMI kapták.

Tanári különdíjban Burai Pál (Lőrinci), Havasi Csaba (KIKI Szihalom), Nyikes Nikoletta (VIK AMI) és ifj. Tóth László (Eger) részesült.