Béla

Ötödik nap a Biennálén

2010.05.06. 23:05

Programkereső

Egy király és egy grimaszdémon. Magvak, fények, történetek. A Biennálé utolsó előtti napja.

A versenyprogram előadásai:

14:30 - Csiky Gergely Színház, Nagyszínpad

A kis December király - a Vojtina Bábszínház előadása

Kis December király olyan kicsi, mint a kezed. Olyan kövér, mint egy lufi. Olyan neveletlen, mint a kistesód, és olyan vicces, mint a barátod a szomszédból. Ha kis December király Veled van, gumimacit dobál a kakaódba, összegubancolja a cipőfűződet és meséket súg a füledbe a metrón. Például a sárkányról, aki megtámadja a dolgozóba induló felnőtteket. Vagy a matektanárnődről, aki valójában balerina. Meg az álmokról, amelyeket kis, színes fiókokban tart a szobájában.

A kis December király - Vojtina Bábszínház
A kis December király - Vojtina Bábszínház

18:00 - Csiky Gergely Színház, Stúdiószínpad

Bekkanko, a grimaszdémon - a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadása

Ez a világszerte nagy sikerrel játszott, kortárs japán mesejáték igazi szerelmes történet. Egy vak lány és egy ijesztgetésre alkalmatlan, de mindenkit mosolyra fakasztó grimaszdémon szerelméről szól. Szeretheti egymást ember és démon? Mit szól ehhez a Hegyek istennője, mit szólnak a falubeliek, és mit szól Juki apja, a vadász? Sikerül-e a szerelmes Bekkankonak megtalálni a zöld mezőn megbújó egyetlen kék virágot, hogy gyökerének varázserejével visszaadja Juki szeme világát? A mesejátékot 7-10 éveseknek  ajánljuk.

Bekkanko, a grimaszdémon - Kolibri Színház
Bekkanko, a grimaszdémon - Kolibri Színház

A kísérőprogram előadásai:

10:00 - Csiky Gergely Színház, Stúdiószínpad

Egy másfajta fény alatt - a La Baracca Theater előadása (Small Size program)

Általában, egy színházban, a világítás segíti a színészek tevékenységét, azonban ebben az esetben a színészek segítik a világítást. A vadonatúj és szokatlan ötlet a világítás tervezőknek köszönhető. Az előadás a legkisebb gyermekeknek ajánlott, hogy rácsodálkozzanak, elálljon a lélegzetük, mikor keresztülvezetik őket a sötétségen.

10:00 - Csiky Gergely Színház, Próbaterem

Chimo: Lila története - a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadása

Chimo Párizs külvárosában él. Ott találkozik Lilával, a tizenhat éves vöröses-szőke, angyalarcú lánnyal, aki szókimondó történeteivel és kendőzetlen viselkedésével azonnal elcsavarja a fiú fejét. Lila arcpirító nyíltsággal osztja meg a fiúval szexuális élményeit, vágyait és így beszél "szolgáltatásairól" is. A félelemmel, torz előítéletekkel keveredő viszony lassan mély kapcsolattá válik. A titokzatos lány küldetése azonban hamar véget ér: a környékbeli srácok erőszakának esik áldozatul. Chimo, aki érzékenységével és tehetségével kitűnik céltalan haverjai közül, megírja Lila történetét. Az előadás alapjául szolgáló naplóregény 1996-ban jelent meg egy párizsi kiadónál. Szerzője ismeretlen.

Chimo: Lila története - Kolibri Színház
Chimo: Lila története - Kolibri Színház

14:00, 15:30 - Művészbejáró

Magvak - a Theater Ion Creanga előadása (Small Size program)

Az előadás történet a szerelemről és az életről, arról a tényről, hogy a csodáknak (mint a kenyér készítésnek) időre, szeretetre, figyelemre, és sok munkára van szükségük ahhoz, hogy valóra váljanak. Ez egy történet a valódi szépségről, tele a természet csodálatos elemeivel: magok, víz, és a nap. Egy történet rejtett hatalmuk varázsáról két szerelmes által életre keltve.

Magvak - Ion Creanga Színház
Magvak - Ion Creanga Színház

A Fő utcán:

16:00 - Bartha Tóni: Paprika Jancsi

17:00 - A Ládafia Színház vásári bábjátéka

A Múzeum Színpadon: 

14:00- A Mikrokozmosz Művészeti Iskola csoportjainak műsora

14:30 - A szennai Tótágas Táncegyüttes műsora

18:00 - Ákom- bákom - a Makám zenekar gyerekkoncertje

Csiky Gergely Színház, Stúdiószínpad

La Baracca Theater

Theater Ion Creanga