Konrád

Lamantin Improvizációs Tábor

2010.05.19. 18:40

Programkereső

Egyedülálló tábor és a hozzá kapcsolódó fesztivál Szombathelyen a jazz jegyében.
lamantin tábor
lamantin tábor

11 éve a magyar jazz élet élvonalába tartozó művészek, jazztanárok, külföldi világsztárok adnak itt egy nyár-eleji randevút egymásnak. Az ide érkező mintegy 130 diák, a Zeneakadémia Jazz Tanszakának tanári kara és a fellépő művészek jó hírét viszik a városnak, melyet e fesztivál és improvizációs tábor révén is ismernek már Amerikától Japánon át Kínáig. Szombathely és a jazztábort szervező Improvizatív Zeneműhely Egyesület idén is várja a fiatalokat a Lamantin Fesztiválra és zenei táborába.

A programban hangszeres egyéni órák, improvizációs gyakorlatok, zenekari gyakorlatok, jazzelméleti, jazztörténeti csoportos órák, a tanárok és a hallgatók, valamint a fesztiválon fellépő zenészek részvételével zajló jam sessionök szerepelnek, de ezeken túl a kurzuson oktató tanárok koncertje és a diákok táborzáró koncertje is érdekes színfoltja a rendezvénynek. Az oktatás színvonalát a fesztiválon fellépő nemzetközi hírű művészek részvételével zajló mesterkurzusok emelik.

A tábort az Oktatási Minisztérium akkreditált továbbképzésnek nyilvánította, ezért a szervezők várják zenetanárok, ének-zenét oktató pedagógusok jelentkezését is.

A tábor ideje: 2010. június 20-26.

Részvételi díj: 24 000 Ft (mely magába foglalja a tábor részvételi díját, a fesztiváljegyet, és egy db táborpólót), határidőn túli jelentkezés esetén 28.000 Ft.

Olcsó szállást, ill. étkezési lehetőséget szükség esetén biztosítanak a szervezők.

A jelentkezés határideje: május 25. A jelentkezési lap letölthető a www.lamantin.hu honlapról, ahol más értékes információhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők.