Béla

Esterházy gyermeknap

2010.05.27. 15:30

Programkereső

Május 30-án vasárnap gyermeknapi programokkal vár mindenkit az eisenstadti Esterházy-kastély, a fraknói vár és a lackenbachi kastély, Ausztriában. Az izgalmas időutazás során kiderül, milyen volt az élet négyszáz éve az Esterházy uradalomban.

Az eisenstadti Esterházy-kastélyban olyan különleges foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, ahol csodás ruhákba öltözhetnek, a felgördülő függöny mögül kilépve színpadra állhatnak, igazi reflektorfénybe kerülhetnek. Az Operasztár és díva elnevezésű programhoz kastélyvezetési-időpontok is tartoznak: 10:30-tól német nyelven, 10:45-től magyar nyelven.

Izgalmas időutazás a pompás kastélyban című rendezvényen a titkos ajtókról esik majd szó, és persze az egyszerűekről, a szolgálók által használtakról és a tapétázott ajtókról is. A kastély dísztermeiben egykor magasrangú vendégeket fogadtak, most a gyerekek vehetnek részt egy hercegi audencián a Tükörteremben. Vezetési időpontok itt is vannak:15:00-tól német nyelven, 15:45-től magyar nyelven. Bejelentkezni a tickets@esterhazy.at e-mail címen vagy a 0043 2682 6385412-as telefonszámon lehet.

gyerekek jelmezben, Ausztria, Haydn Explosiv, illusztráció
gyerekek jelmezben, Ausztria, Haydn Explosiv, illusztráció

Fraknó Vára igazi felfedeznivaló hely, ahol arról is hallhatnak az érdeklődők, hogy mit kellett a barokk korban egy hercegnek tanulnia, illetve a katonákon kívül ki szolgált még a várban. Ki lehet próbálni a madártollal való írást, lehet gyűjteni gyógyfüveket és meg lehet vizsgálni a páncélokat testközelből is. Vezetésre 11:30-tól és 14:30-tól kerül sor magyar és német nyelven. Bejelentkezni a burg-forchtenstein@esterhazy.at e-mail címen vagy a 0043 2626 81212-as telefonszámon lehet.

Lackenbachi kastélyban „KULT(ur)Natur" elnevezésű speciális gyerekvezetésekre kerül sor, ahol az őshonos állatok természetes élőhelyét ismerhetik meg a kicsik. Lesz szó a vadászat fejlődéséről, a fafeldolgozásról, az erdőismeretről, mesékről és mondákról. A vezetés alatt sétát tesznek a történelmi reneszánsz gyümölcsöskertben, érdekes dolgokat mesélnek majd a vizesárokkal kapcsolatban és végül meghódítják az Ausztriában egyedülálló, mítikus „Parnass-dombot". Számos izgalmas történet ismerhető meg a lackenbachi reneszánsz kastélyról. A vezetésekre 13:00-tól és 14:30-tól kerül sor magyar és német nyelven. Bejelentkezni a naturspur@esterhazy.at e-mail címen és a 0043 2619 20012-as telefonszámon lehet.

  

A gyerekeknek ingyenes a belépés, további információ a http://www.esterhazy.at/ weboldalon található.