Márk

Városligeti gyermeknap

2010.05.29. 01:52

Programkereső

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár huszadik éve rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben 2010. május 29-30-án.

A kétnapos rendezvényen összesen 31 helyszínen várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Fellép a Kolompos, a Kaláka, Bölöni Réka Bábszínháza, a Katáng együttes és a Söndörgő, a hétvége mindkét napján a MOL Kölyök Tanya várja ugrálóvárral és egyéb játéklehetőségekkel a kicsiket. A Magyar Posta Országjáró  Filapostáján a gyermeknap alkalmából  ünnepi bélyegzővel látják el a helyszínen feladott leveleket és képeslapokat. Vasárnap a gyerekek a Bélyegmúzeum foglalkozásán ismerkedhetnek meg a bélyegek történetével, a bélyegtervezés alapjaival, és készíthetnek bélyeges ajándéktárgyakat. A szülők tanácsot kaphatnak az internet biztonságos használatáról, lesz ingyenes internetezési lehetőség, és a gyerekek számítógépes ügyességi és készségfejlesztő játékokat próbálhatnak ki.

Idén is megrendezik az OTP Gyermeknapi Futógálát, amely az esélyegyenlőség jegyében lehetőséget biztosít arra, hogy a segítséggel élő sportolók is részt vegyenek az eseményen, ezért 5 km-es kerekes székes futószámot és 600 m-es párban futást is rendez látássérült sportolók részére. A Nemzetközi Gyermeknapon a Városligetben felállítanak egy kalandparkot, és rendeznek focitornát, rajzversenyt, végig lehet sétálni a Nemzetek utcáján, az igazán bátrak pedig meglátogathatják a fogászati szűrőbuszt.