Csilla, Noémi

Sziget a gyerekeknek

2010.06.01. 05:34

Programkereső

Ha június, akkor hétvégente irány a Hajógyári-sziget: a T-Home Gyerek Sziget koncertekkel, színházi előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal vár.

A Nagyszínpadon 10:30-kor kezdődnek a programok: koncertek, gyerekszínházak, bohócműsorok, zsonglőrbemutatók váltják egymást, a fellépők között ott lesz Halász Judit, Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a  Makám, az Alma és a Kolompos együttes. (A részletes program ezen a linken érhető el.)

A Mese Mese mátka-magyar népi alkotótáborban megismerkedhetnek majd az érdeklődők a népi kultúra mesterségeivel, alapanyagaival egy-egy népmese által. A Vándor Vurstli egy mozgalma kisváros piacterét idézi majd, lesz körhinta, csúzlizda, jósda, camera obscura, a kézműves műhelyekben pedig régi mesterségek fogásait lehet megtanulni.  A négy hétvégén más és más téma köré szerveződik majd a program, így az is, aki minden hétvégén kilátogat újabb és újabb csodákkal találkozhat majd. A programok a Kézműves Palotában is változnak, lesz tűzzománc, agyagozás, korongozás, fajátékok, nemezelés, papírmerítés. A Játékforrás-élménykuckóban régi gyerekjátékokat mutatnak be, de lesznek ügyességi, logikai, kreatív és szerepjátékok, múzeumismereti játékok, és házilag készíthető játékötletek is szerepelnek a repertoárban. A Drámajáték Sátorban idén is pszichológusok, pedagógusok, bábművészek vezetik a foglalkozásokat.

A környezettudatos gondolkodás már az elmúlt években is helyet kapott a T-Home Gyerek Szigeten, nem lesz ez másképpen az idén sem: a Zöld Zugban mind a gyerekeknek, mind az őket kísérő felnőttek számára lesznek a témába vágó elfoglaltságok.

A T-Home Gyerek Sziget idén a speciális igényű gyerekekkel foglalkozik kiemelten. A korai felismerésről, korai fejlesztésről és terápiás munkákról a Kaleidoszkóp Kunyhóban a négy hétvége során, minden nap más szervezetet látnak vendégül. A Bébi Sziget a 0-3 éves apróságoknak kínál változatos programokat. Itt amellett, hogy készségfejlesztő játékok várnak, kulturált körülmények között nyílik lehetőség a babák tisztába tevésére, etetésére.

Az Ability Park látássérültek, siketek, mozgássérültek, és értelmi fogyatékosok által bemutatott játékok segítségével, valamennyi korosztály számára élvezhetően, és érthetően ad információt fogyatékos embertársaink életéről, miközben örömteli élményt nyújt mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára tenné képességeit. Persze nem hiányozhat a programok közül a KRESZ-park, a vidámpark és sportolási lehetőségek sem.

A tömegközlekedési lehetőségek mellett idén is indul ingyenes hajójárat a  T-Home Gyerek Szigetre, a részletes menetrend ide kattintva érhető el.