Konrád

Életútra-való

2010.06.08. 21:05

Programkereső

A Marczibányi Téri Művelődési Központban működő Gyermekszínházak Háza Alapítvány sikeres projektet valósított meg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban. Olyan programokat vittek el a gyerekekhez, amelyek segítik őket a tudatos életvitel kialakításában.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban működő Gyermekszínházak Háza Alapítvány már jól ismert a II. kerületi iskolások számára, mivel sikeres pályázatainak köszönhetően tavaly több száz gyermek vehetett részt ingyenes gyermekszínházi előadáson. Az alapítvány a minőségi gyermekszínház melletti elköteleződésén túl, nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok tudatos életvitelének kialakítását elősegítse. "Életútra-való" programja - melyet a Raiffeisen Bank Zrt. támogat - megvalósításában a végéhez közeledik. Bicskére, a Batthyány-kastélyban működő, fővárosi fenntartású Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon családon kívül nevelkedő lakóihoz sikerült eljuttatni művészet- és drámapedagógiai programokat.

Életútra-való, Bicske
Életútra-való, Bicske

A foglalkozások az önismeret, szabálykövetés, együttműködési készség, kommunikáció, konfliktuskezelés fejlesztésére irányulnak - játékos formában. Ezek azok a területek, melyek ezeknél a gyerekeknél - sajátos helyzetüknél fogva - külön figyelmet igényelnek. A Bothmer-gimnasztika, a drámajáték, a playback-színház, a bábterápia, a csapatjátékok és a kézműveskedés segítségével az együtt alkotás örömét élik meg a gyerekek.  A program részét képezi az is, hogy a gyerekekkel foglalkozó, velük a mindennapok szintjén törődő nevelők, pedagógusok is megismerkedjenek ezekkel a módszerekkel, s a későbbiekben alkalmazni tudják munkájuk során.