Konrád

Gyerekfesztivál a Kalákával

2010.07.08. 14:40

Programkereső

A Kaláka Fesztivál három napján várnak a gyerekprogramok, és hagyományosan szombat délelőtt a névadó-szervezők is fellépnek.

Idén 31. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, amelynek keretében hagyományosan, szombat délelőtt fellépnek a névadó-szervezők, azaz a Kaláka és Gryllus Vilmos, és idén ellátogat Diósgyőrbe bábos-zenés-mesés produkciójával Écsi Gyöngyi, sőt a Magyar Hangszermíves Céh tagjai a töröksípba szorult hangkígyók történetét mondják-muzsikálják el. A programok előtt és után pedig irány a lacikonyha, a kirakodóvásár vagy a kézműves foglalkozás, ahol kipróbálható a gyöngyözés, a tűzzománcműhely, a kötélverés, a papírmerítés, a nemezelés és a terményfüzér-készítés. Lesz még pónilovagoltatás, a Vurstli téren századfordulós körhinta és nosztalgiavasút vár.

Kaláka Gyerekfesztivál
Kaláka Gyerekfesztivál

A Gyerek Fesztiválon nem lesz belépő, a szervezők csak annyit kérünek, hogy a látogatók vigyenek magukkal egyegy játékot, plüssállatot, könyvet, rajzeszközt, sporteszközt, gyerekeknek szóló CD-t, DVD-t, amelyeket az árvíz sújtotta település, Felsőzsolca óvodáinak és iskoláinak juttatják el.