Ervin

Családi programok a hétvégére

2010.08.06. 11:24

Programkereső

Villány környékén, Balatonfüreden, Andocson és Sárospatakon színházi előadásokkal, koncertekkel várják a családok apraja-nagyját.
Gyerekek a Dévaványai Dobfesztiválon
Gyerekek a Dévaványai Dobfesztiválon

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Ördögkatlan Fesztiválon 10 órakor indulnak a gyerekprogramok a palkonyai Mesekertben. Szombaton a Makám együttes, vasárnap A furfangos királykisasszony című mesejáték, illetve Csernik Szende Lábita Színháza várja a gyerekeket és a felnőtteket, míg Nagyharsányban a Narancsligetben mindkét napon Varga Anikó, a Bárka színművészének közreműködésével délben indul útjára a Meseladik.

A balatonfüredi Vaszary-villában kiderül, hány gyerek fér a zongora alá. Augusztus 7-én 11 órától Hegedűs Endre zongorázik Bach-, Beethoven-, Mozart-, Chopin-, Debussy- és Liszt-műveket, és mesél a muzsikáról, és mesél a muzsikáról.

Andocson negyedszer tartják meg az ország egyik leghangulatosabb fesztiválját. A Somogy megyei táj pihenést, kikapcsolódást nyújt, az általános iskola udvarán és kertjében megrendezésre kerülő programok pedig igazi családi szórakozást kínálnak.

A Zempléni Fesztivál első vasárnapján kerül sor a Budafoki Dohnányi Zenekar A megérthető zene című koncertjére, amelynek témája a Ravel Bolerója. Az előadás első részében Hollerung Gábor ismerteti a művet, mesél a zeneszerzőről, a darab keletkezéséről, a ritmusokról és a melódiákról, majd a második részben felcsendül a darab, ami annak ellenére, hogy egyetlen táncritmust ismétel, mi több, a dallam is tucatszor tér vissza, mégsem a világ legunalmasabb zeneműve. Hogy miért, az kiderül A Művelődés Házában 15 órakor kezdődő ingyenes programon,