Konrád

Operaházi évadkezdés gyerekeknek

2010.08.25. 14:56

Programkereső

Újra lesz Varázsfuvola-rajzverseny, Makaróni karmester ismét bevezet az épület labirintusába, és az is megismerhető, miért varázslatos az opera.

Szeptember 18-án 11 órakor Pomádé király ismét várja a gyerekeket az Operaházba. A Ránki-gyermekopera címszerepét Cser Krisztián énekli, vezényel: Köteles Géza; az előadás ősszel október 16-án, 17-én, november 27-én látható ismét.

Makaróni karmester együtt indul útnak a gyerekekkel az Opera zegzugos épületében szeptember 26-án, hogy megkeresse elvesztett a karmesteri pálcáját. Mi lesz így az esti előadással? Hogyan fogja a karmester irányítani a zenekart, ha nem találja meg a pálcáját? Vajon hol lehet? A nézőtéri székek alatt? A díszes termek egyikében? Vagy esetleg a színpadi súgólyukban?

Az Operaház nagysikerű, A varázsfuvolához kapcsolódó gyermek rajzversenye az új évad első napján indul. A szabadon választott technikával készült képeket december 31-éig várják az Operában postán, vagy személyes leadással.

Három-nyolc éves gyerekeket vár az Operaház a Varázslatos opera című új gyerekprogramra. A szülőkkel vagy szervezett csoportban érkező ovisok és iskolások a Székely Bertalan-teremben megismerkedhetnek az opera műfajával, valamint a hangszerekkel, sőt a zenészekkel és az énekesekkel is találkozhatnak. Az interaktív zenés program után a gyerekek bekukkanthatnak a dalszínház legszebb termeibe is, miközben izgalmas történeteket hallhatnak az Operaházról.