Emma

Bruckner Szigfrid Zalaegerszegen

2010.09.23. 18:35

Programkereső

A Hevesi Sándor Színház idei első premierje egy Lázár Ervin-mese, A kisfiú meg az oroszlánok.

"Hölgyeim és uraim! Kedves gyerekek! Itt látható A kisfiú meg az oroszlánok! Egyedülálló produkció! A csodák csodája! Tessék, csak tessék! A színpadon a nagy Bruckner Szigfrid, a porond ura, a szavannák királya! Szilvia, a piros pulóveres oroszlán! Arabella, a meseszép kötéltáncosnő! Oszkár, a démoni cirkuszigazgató! És még sokan mások... Tessék, csak tessék! Lebilincselő történet egy kisfiúról, akinek titkát nem látja az édesapja! Felejthetetlen mese egy kisfiúról, aki egy pajtában oroszlánokat rejteget! Oroszlánszöktetés, Arabella-röptetés, és temérdek cselszövés garantálja az előadás izgalmát! Tessék, csak tessék..." - így ajánlják a zalaegerszegi produkciót, amely Lázár Ervin-meseregény alapján készült.

Hősünk egy "nagyon öreg oroszlán", Bruckner Szigfrid, és egy nagyon kicsi fiú, Peti, aki hallgatja és átéli a cirkuszi oroszlán meséit, hosszú életének különös történeteit, amelyekről nem lehet tudni, hogy igaz mesék-e vagy csupán egy sokat látott és tapasztalt oroszlánképzelet színes tódításai. Valóság és illúzió. Elválasztható a kettő egymástól egy kisfiú világában? Valóság és illúzió. Elválasztható a kettő egymástól egy kiöregedett cirkuszi oroszlán számára? Pajta és cirkusz. Otthon és varázslat.  Vagy menekvés? Aki nem játszik, nem látszik?! Mindenesetre oroszlánok léteznek, csak oda kell figyelni, amikor a gyermekek játszanak...

A Bal József rendezte előadás cirkuszi látványelemekben bővelkedik. Az artistamutatványokat a színészek és a zalaegerszegi gyerekszereplők Vincze Tünde légtornásztól sajátították el. Az előadáshoz új színpadi átirat készült, amelyet Madák Zsuzsanna írt a Hevesi Sándor Színház számára. Bruckner Szigfridet Farkas Ignác, Szilviát Ecsedi Erzsébet, Petit Foki Veronika játssza. A premier szeptember 24-én lesz.